Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KAN WEINIG TEGEN STIJGING AANTAL UITKERINGEN

VLAARDINGEN- Vlaardingen zit opgescheept met hogere kosten aan uitkeringen doordat bijstandscliënten zijn verhuisd vanuit Schiedam en Rotterdam naar de haringstad. Dat is althans het idee dat leeft onder een deel van de Vlaardingse raadsleden, bleek gisteravond bij bespreking van de begrotingswijziging Stroomopwaarts. Zeker is dat allerminst, reageert wethouder Bart de Leede (GroenLinks). Hij wacht liever eerst de resultaten af van een onderzoek naar de ontwikkeling. Vast staat wel dat Vlaardingen de financiële tegenvaller moet zien op te vangen.

De wethouder gaat officieel niet akkoord met de meerkosten die Stoomopwaarts maakt doordat er meer uitkeringen worden verstrekt in Vlaardingen. De Leede: “ In feite is dat druk zetten achter dat onderzoek en het feit dat daar zeer serieus werk van wordt gemaakt.” Er kan op geen enkele manier worden bezuinigd op de bijstand, benadrukt de wethouder: “Dat is een verplichte uitgaven. Dat doet dus niet af aan het feit dat we uiteindelijk deze tegenvallen zullen moeten opvangen.”

Aan Stroopopwaarts is verzocht de ontwikkeling te onderzoeken. De Leede: “Het gaat hier juist om een goeie analyse van wat er aan in- en uitstroom is. Zijn het primair verhuisbewegingen? Welke rol spelen bijvoorbeeld verhuizingen vanuit Rotterdam of Schiedam hier naartoe? Een onderdeel van die aanpak is ook het inventariseren van mogelijke maatregelen.”

In Vlaardingen verlaten minder cliënten van Stroomopwaarts de bijstand richting werk in vergelijking met de gemeenten Schiedam en Maassluis. Het percentage uitstroom naar werk (arbeid in loondienst of zelfstandige) in cijfers: Maassluis 32,76 %; Vlaardingen 27,87 % en Schiedam 37,04 %.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “VLAARDINGEN KAN WEINIG TEGEN STIJGING AANTAL UITKERINGEN

  1. Dat mensen vertrekken uit Rotterdam en Schiedam is te verklaren doordat er momenteel veel “goedkope” huurwoningen in deze steden afgebroken worden of gaan worden en dat er geen “goedkope” huurwoningen bijgebouwd en of vrijkomen.

    Voorbeelden heirvan zijn te vinden in Rotterdam zuid en Schiedam Nieuwland, Oost en West.

  2. Naar goedkoper wonen geeft U de woningcorporaties kans de huurprijs fors te verhogen waardoor het verschil met de langer wonenden zichtbaar wordt , al is het dezelfde woning naast U die in prijs veel goedkoper is dan de uwe de prijsopbouw kunt checken bij de Huurdersbond en met sloop toch nog verhuiskosten meekrijgt die niet opweegt tegen de huurprijzen van nu wel richting de vrije sector gaan zodat alle woningcoöperaties en toeslagen niet meer nodig zijn het de onderlaag zal zijn die de verandering in de maatschappij merkbaar te danken heeft aan de VVD die deze week zelfs vermindering van de kinderbijslag voorstelde gewoon een asociale club is .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *