Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN IS TUSSENHALTE VOOR VOLGENDE FUNCTIE’

VLAARDINGEN- Er klinken uitsluitend verontwaardigde reacties op het voortijdig vertrek van de Vlaardingse D66-wethouder Jules Bijl. De 63-jarige wethouder financiën wordt per 1 september waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

De fractievoorzitter van de CU-SGP staat van het aangekondigde vertrek van Bijl te kijken. Erik van Pienbroek (CU-SGP): ‘Vlaardingen blijkt geen springplank naar hogerop, maar een tussenhalte voor een volgende functie. Hoe valt dit serieus te nemen?’

Bij ONS.Vlaardingen reageert raadslid Josette Hogewoning met: ‘Weer zo’n schaamteloze D66 baantjesjager. Carrière boven volksbelang.’ Hogewoning refereert daarbij aan de uitspraak van D66 partijleider Sigrid Al Qaq-Kaag: “Wie zijn toch die mensen?”

Bij de fractie Boers (bB) wil men afspreken dat D66 de komende jaren geen wethouders meer levert. De fB heeft het over een ‘baantjesmachine’.

De Vlaardingse D66-wethouder Bijl is al weken absent vanwege een ongeluk. Hij werd op 24 september vorig jaar wethouder en opvolger van Sebastiaan Nieuwland (D66) die per 16 september burgemeester is geworden van de gemeente  Uitgeest.

Bijl is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Schiedam. Hij zat in Vlaardingen op het Groen van Prinsterer. De D66’er is al eens burgemeester geweest in Eemnes, bestuurder bij een grote zorginstelling, ambassadeur voor Buitenlandse Zaken en directeur van het Kabinet van de Gouverneur van Curaçao.

1 reactie op “‘VLAARDINGEN IS TUSSENHALTE VOOR VOLGENDE FUNCTIE’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *