Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN IN ACTIE TEGEN EENZAAMHEID

vlaardingen West-Oosthavenkade VLAARDINGEN- Ook Vlaardingen moet aan de slag met bijvoorbeeld het inhuren van gezelschap voor ouderen, het linken van studenten aan senioren en het instellen van een buurtmeester die brievenbus controles uitvoert. Allemaal maatregelen die zijn bedoeld om eenzaamheid in Vlaardingen tegen te gaan. Dat heeft de Vlaardingse gemeenteraad op de valreep van het zomerreces besloten.

De partijen AOV, CDA, Leefbaar en Stadsbelangen hebben per motie succesvol aangedrongen op maatregelen tegen eenzaamheid. De drie partijen wijzen op bekende initiatieven en de oplossingsgerichte aanpak binnen bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam.

Eenzaamheid is, volgens de indieners van de motie, een maatschappelijk probleem en moeilijk op te lossen. Onderzoek heeft uitgewezen dat vier op de tien mensen in alle leeftijdscategorie├źn zich (wel eens ) eenzaam voelt en dat eenzaamheid een grote impact heeft op de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Het probleem komt vooral voor in grootstedelijk gebied, omdat daar mensen meer langs elkaar heen leven en individualistische ingesteld lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *