Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GEBRUIKT PASPOORTHOESJES AMNESTY INTERNATIONAL

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) neemt straks honderd paspoorthoesjes van Amnesty International in ontvangst. De hoesjes zijn ter ere van 70 jaar rechten van de mens.

De gemeente Vlaardingen overhandigt de paspoorthoesjes de komende periode aan inwoners die een nieuw paspoort aanvragen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN GEBRUIKT PASPOORTHOESJES AMNESTY INTERNATIONAL

 1. Waar slaat dit nou weer op? Valt er iets te vieren ofzo?

  Kan zelf wel dagelijks janken om alle rechten die we hier in het westen de afgelopen 2 decennia hebben verloren…

  Maar dan. Amnesty International paspoorthoesjes. Hmm… raar… Hadden ze die toevallig ergens slingeren ofzo, of zijn de voor deze hele speciale gelegenheid gedrukt?

  Staat het Amnesty International-logo ook op die hoesjes, Burgemeester?

  Maar hoe moet dat dan, als ik trots met mijn gloednieuwe paspoorthoesje op vakantie gaat naar bvb Asmara, of Raqqa, en daar opgepakt word omdat er een AI-logo opstaat? “Dat is de schuld van de Burgemeester van Vlaardingen!” zeg ik dan. “Van haar moest dat, zij heeft mij gedwongen.”

  Jaja, ik snap best dat u niet zoveel moeite heeft publiekelijk geassocieerd te worden met de Grijze Wolven, nachtkijkers voor Poroshenko, Milli Goruz, en (niet normaal dit!!) Jean Claude Juncker. Maar toch…

  Daarom verzoek ik u: Burgemeester, kunt u het paspoorthoesje gelijk ook even voorzien van een officiele waarschuwingssticker, alstublieft? Want de één z’n vrijheidstrijder is een ander z’n terrorist. Dank u.

  1. Dat hoesje kan er weer af. Ik lees graag welke rechten we precies in 20 jaar verloren zijn. En hoe die zich verhouden tot de rechten van de mens waar Amnesty voor strijdt. Misschien bent u onlangs weken vermist geweest en toen gefolterd in een gevangenis, omdat Rutte achter de schermen u door de politie u van uw bed heeft laten lichten. Dan begrijp ik het helemaal! Helaas gaat het meestal om mensen die gewoon niet willen zien dat we het veel beter hebben dan in veel landen. En nee, dat is zeker nog niet genoeg. Want ook hier gaat er veel mis. Maar om dan om kruimels te gaan vechten. Steek de tijd liever in zorgen dat de taart eerlijk wordt verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *