Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GAAT CONTAINERWONINGEN 5 HOOG STAPELEN

VLAARDINGEN- Er komen in totaal 320 containerwoningen te staan (in 5 bouwlagen, inclusief een geluidscherm aan de zuidzijde) in het midden van het voormalige Unileverterrein (nu: District U) in Vlaardingen.

Er worden 318 containerunits ingericht als tijdelijke woningen en twee als technische serviceruimten. De woningen zijn met name bestemd voor studenten, starters en mensen met een urgentieverklaring (waaronder daklozen en vluchtelingen). Volgens het stadsbestuur voorzien de containerwoningen in een urgente behoefte aan (flex)woningen en zorgt het tegelijkertijd voor levendigheid en sociale veiligheid in en om het gebied.

De beoogde plaatsing van de containerunits is nu nog in strijd met het huidige bestemmingsplan uit 2013. Met een nieuwe omgevingsvergunning worden de tijdelijke woningen en een geluidscherm voor een maximale periode van 10 jaar mogelijk gemaakt. Binnen de maximale looptijd van de omgevingsvergunning worden de containerwoningen verwijderd voor de definitieve herontwikkeling van dit deel van het plangebied van District U.

2 reacties op “VLAARDINGEN GAAT CONTAINERWONINGEN 5 HOOG STAPELEN

  1. De gemeente kronkelt toch in alle hoeken en gaten om die zogenaamde tijdelijke vluchtelingen op die boot voorgoed van een Vlaardingse uitkering te voorzien. Die containerwoningen zijn natuurlijk ook tijdelijk dus op den duur allemaal een eengezinswoning, want een flat is natuurlijk te min voor een klaploper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *