Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN EIST KOP WETHOUDER

Afgelopen najaar stond ONS.Vlaardingen al op het punt om een motie van wantrouwen tegen wethouder De Vries in te dienen, nadat kort achter elkaar twee keer  bedrijven van buiten Vlaardingen waren ingehuurd voor de klus aan de dakgoot van het oude stadhuis. De oppositiepartij bedacht toen een motie (die werd overgenomen)  waardoor de gemeente dit jaar zo’n acht miljoen euro extra bij lokale bedrijven moet besteden. Hoogendijk: “ONS.Vlaardingen wil een  wethouder van Economische Zaken en een college die met ondernemers  meedenken, die faciliteren en ruimte bieden, want dat is goed voor de  lokale economie, en zo scheppen we banen voor de Vlaardingers.”
Afgelopen najaar stond ONS.Vlaardingen al op het punt om een motie van wantrouwen tegen wethouder De Vries in te dienen, nadat kort achter elkaar twee keer bedrijven van buiten Vlaardingen waren ingehuurd voor de klus aan de dakgoot van het oude stadhuis. De oppositiepartij bedacht toen een motie (die werd overgenomen) waardoor de gemeente dit jaar zo’n acht miljoen euro extra bij lokale bedrijven moet besteden.
Hoogendijk: “ONS.Vlaardingen wil een wethouder van Economische Zaken en een college die met ondernemers meedenken, die faciliteren en ruimte bieden, want dat is goed voor de lokale economie, en zo scheppen we banen voor de Vlaardingers.”
VLAARDINGEN- Oppositiepartij ONS.Vlaardingen heeft geen vertrouwen meer in wethouder Ruud de Vries (D66) en wil dat hij opstapt als portefeuillehouder Economische Zaken. Directe aanleiding is het conflict tussen het college en de ondernemersvereniging IKV, waarmee het stadsbestuur alle contacten heeft verbroken. In de eerste raadsvergadering na de zomer zal ONS aansturen op het aftreden van De Vries.

De wethouder zou volgens ONS.Vlaardingen al twee jaar bezig moeten zijn met het Actieplan Economie, en dus met het creëren van een goed ondernemersklimaat, maar in de praktijk wordt het tegendeel bereikt. Bedrijven die reclame op hun gevel willen, worden gedwarsboomd en ondernemers klagen al twee jaar steen en been over de miserabele communicatie vanuit de gemeente. ‘Bij de laatste Open bedrijvendag schitterde de wethouder bovendien door afwezigheid’, stelt ONS. Het steekt de partij daarnaast dat het college zou proberen de komst van fastfoodketen KFC door te drukken, tegen de wens van een aantal ondernemers binnen de IKV.
‘Tijdens het spel worden de regels veranderd, waardoor zelfs de rechter eraan te pas moet komen. Om dan als college de zwarte piet bij de ondernemers neer te leggen’, vindt ONS.Vlaardingen ‘de arrogantie ten top.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *