RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN DISCRIMINEERT NIET MET HUISVESTING OEKRAÏNERS’

VLAARDINGEN- Er wordt door de gemeente Vlaardingen niet gediscrimineerd bij de huisvesting van Oekraïners en overige asielzoekers. Zoveel wordt duidelijk gemaakt, door het stadsbestuur, in antwoord op schriftelijke vragen van de SP. Als er op enig moment ook een wettelijke taak komt voor de burgemeester voor de opvang van nog meer asielzoekers en vluchtelingen (naast Oekraïners), dan is het Vlaardingse college bereid om ook daarvoor te zoeken naar (nood)oplossingen.

Het Rijk heeft een ‘noodwet’ gemaakt voor de huisvesting van Oekraïners. Op grond van deze ‘noodwet’ hebben burgemeesters de wettelijke taak om huisvesting te garanderen voor Oekraïners. Het organiseren van de langdurige huisvesting is financieel alleen mogelijk, omdat de belastingbetalers hier via het Rijk volledig voor moeten opdraaien: een groot gedeelte van het geld komt uit een regeling van het Rijk voor de opvang van Oekraïners. De opvang van asielzoekers en vluchtelingen is op de eerste plaats een taak van het Rijk.

De SP meent dat Vlaardingen discrimineert, omdat in februari het drijvend Azc per direct werd gesloten en vier maanden later is besloten tot de huisvesting voor 762 Oekraïners, waarbij nadrukkelijk het besluit is genomen geen andere asielzoekers op te vangen dan mensen met de Oekraïense nationaliteit.

4 reacties op “‘VLAARDINGEN DISCRIMINEERT NIET MET HUISVESTING OEKRAÏNERS’

  1. Nee? Vlaardingers 10 jaar op de wachtlijst waar vluchtelingen gelijk aan de bak kunnen is geen discriminatie vanVlaardingers? ??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *