WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MIDDELPUNT OPENING HOEKSE LIJN

De wethouders uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam bij aanvang van het project Hoekse Lijn op 19 november 2015.
VLAARDINGEN- Station Vlaardingen-West is vanmiddag de locatie voor het officiële openingsfeest van de Hoekse Lijn. Diverse burgemeesters en wethouders zijn aanwezig samen met Maurice Unck, algemeen directeur RET. Het feestje is vooral bedoeld voor pers en genodigden. Voor reizigers zijn er de hele dag hapjes en drankjes op de verschillende stations van de Hoekse Lijn. Ook worden verrassingen uitgedeeld.

De aanleg van de metro over het oude NS-spoor tussen de stations Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven is meermaals vertraagd en fors duurder uitgevallen. De aanleg heeft 90 miljoen euro meer gekost dan de 373 miljoen die was begroot.

In de eerste week trok de Hoekse Lijn, op werkdagen gemiddeld ruim 24.000 in- en uitstappers. Dat is omgerekend ruim 20.000 reizigers per dag op werkdagen. In eerdere ramingen ging de RET uit van een ‘ingroeimodel’ waarbij binnen drie jaar de 16 duizend in- en uitstappers per werkdag uit de NS-tijd met 40 procent zou groeien. In de eerste week zat het aantal in- en uitstappers al boven deze groei.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *