Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN AL GESTART MET MAATWERKPLAATS VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- Komende dinsdag vindt de officiƫle aftrap plaats van De Maatwerkplaats: een regionaal project om vluchtelingen, via een meer persoonlijke begeleiding, te laten inburgeren. De gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Maassluis werken samen in De Maatwerkplaats en ontvangen hiervoor 750.000 euro subsidie van de EU.

De eerste groep van tien vluchtelingen is in Vlaardingen al van start gegaan. Dit houdt in dat ze sinds kort persoonlijke begeleiding en ondersteuning krijgen van een coach en dat de vluchtelingen samen met die coach een plan maken dat aansluit op hun persoonlijke situatie. Op die manier wil de gemeente ervoor zorgen dat de vluchtelingen actief gaan meedoen in de maatschappij.

Vluchtelingen moeten inburgeren, ook al beschikken ze over een verblijfsvergunning voor vijf jaar. Dat betekent dat ze de Nederlandse taal moeten leren. Voorlopig hebben de honderd deelnemers die tot 2022 meedoen aan De Maatwerkplaats moeite met het vinden van (vrijwilligers)werk door bijvoorbeeld analfabetisme, psychosociale problemen en posttraumatische stress.

De maatwerk-aanpak gaat niet alleen over het leren van de taal en het vinden van een vorm van (vrijwilligers)werk, maar ook om zaken als gezondheid, uitvinden wat je wilt en kunt en meedoen in de maatschappij. Vanaf 1 januari 2021 wordt de nieuwe Wet inburgering ingevoerd. De lessen en ervaringen opgedaan in De Maatwerkplaats worden hierin meegenomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN AL GESTART MET MAATWERKPLAATS VLUCHTELINGEN

  1. Belachelijk ,ik krijg als Nederlandse vrouw met kind geen hulp van de gemeente Vlaardingen ben Schiedam ,ik ben dakloos en ze helpen niet ,je moet eerst een vluchteling zijn dan heb je recht !
    Schandalig ik walg van deze gemeentes en hun maatschappelijke werkers,waaronder stroomopwaarts ,munters en het wot
    Deze mensen die de werken moeten zich schamen !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *