RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ACHTERVOLGT WIETTELERS 10 JAAR

VLAARDINGEN- Eigenaren van ontmantelde wietplantages die vluchten naar het buitenland, of zich met onbekende bestemming laten uitschrijven, worden via de Basisregistratie Personen (BRP) nog 10 jaar gevolgd. Dat meldt het Vlaardingse gemeentebestuur in antwoord op vragen van de CU-SGP.

Honderd procent van de opruimkosten worden afgewenteld op de daders. Een ontmanteling kost 1.125 euro plus de kosten van de slotenmaker en 15% voor de overheadkosten. Daders worden daarnaast doorgegeven aan uitkeringsinstantie Stroomopwaarts MVS indien een dader een uitkering heeft.

In 2016 zijn negenentwintig hennepkwekerijen ontmanteld in Vlaardingen waarbij achtentwintig personen zijn aangeschreven in het kader van de verhaalsprocedure. Eén persoon is niet traceerbaar.

In het kader van de Opiumwet zijn er vorig jaar zes spoedsluitingen gedaan van panden waar verdovende middelen in het spel waren. Het betrof twee woningen en vier bedrijfspanden. Dat is minder dan de doelstelling uit de Meerjarenbegroting 2014 – 2017. Direct bij aanvang van het huidige stadsbestuur in 2014 was het doel om alleen dat jaar al vijftig hennepkwekerijen te ontmantelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.