Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN ACCEPTEERT GEEN AZC’

Wethouder Hans Versluijs (PvdA) heft duidelijk gemaakt dat Vlaardingen geen AZC accepteert. Oppositiepartij ONS.Vlaardingen vroeg de wethouder zijn uitspraak daarop te herhalen.
Wethouder Hans Versluijs (PvdA) heeft duidelijk gemaakt dat Vlaardingen geen AZC accepteert. Oppositiepartij ONS.Vlaardingen vroeg de wethouder zijn uitspraak daarop te herhalen.

VLAARDINGEN- Het college van Vlaardingen accepteert geen asielzoekerscentrum (AZC) binnen de gemeente. Dat heeft wethouder Hans Versluijs (PvdA) tot twee maal toe gezegd tegen de lokale partij ONS.Vlaardingen.  Versluijs deed de uitspraken donderdagavond tijdens de extra raadsvergadering over de gevolgen van de migrantencrisis voor Vlaardingen.

Vlaardingen is momenteel in gesprek met het rijk over de huisvesting van erkende vluchtelingen  (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Bekeken wordt wat de mogelijkheden zijn voor huisvesting in portocabins of leegstaande kantoorgebouwen.

De wethouder verwacht door het opnemen van extra statushouders dat er in beperkte mate verdringing zal ontstaan bij het toewijzen van sociale huurwoningen.  Volgens de wethouder komen jaarlijks rond de 1.150 huurwoningen beschikbaar in Vlaardingen. Naar verwachting zal volgend jaar maximaal 8 % daarvan worden toegewezen aan asielzoekers via  een urgentieverklaring,  een zogenaamde ‘directe kans’.

Volgens ONS betekent dit voor alle overige woningzoekenden in Vlaardingen dat de wachttijd van gemiddeld 8 jaar zal oplopen naar 10 jaar voor een sociale huurwoning.

4 reacties op “‘VLAARDINGEN ACCEPTEERT GEEN AZC’

 1. Hier honderd, daar een luttele duizend en daar kunnen er ook nog wel vijftienhonderdvijftig.

  Waar hebben we het over?

  Over mensen.

  Mensen in nood die uit een land vluchten waar ze elkaar al eeuwen om religieuze redenen de hersens inslaan. Steeds maar weer.

 2. Isis strijders, economische vluchtelingen komen ook mee tussen de hulpbehoevende vluchtelingen, die geen verblijfsvergunning krijgen maar ook niet verder vervolgt worden van oorlogsmisdaden, terug gestuurd met vliegtuigen begaan ze gewoon weer die zelfde misdaden.
  Maar Europa moet de rotzooi maar opruimen die Amerikanen hebben veroorzaakt, islamitische landen binnenvallen en een machtsvacuüm creëren. Vluchtelingen wegbrengen met cruiseschepen naar Amerika brengen zou beter zijn.

 3. Die zelfde vluchtelingen hebben families die ook aanslagen plegen.
  Van de twee vluchtelingen die aanslagen pleegden in Frankrijk kwamen met vluchtelingen die wel onderdak verdienen.
  De moslims verzieken het voor zichzelf, geen vluchtelingen hier en nog liever ook niet in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *