Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAADINGEN: WEER MIS IN WESTWIJK

VLAARDINGEN- De fractie van ONS.Vlaardingen wil dat burgemeester Annemieke Jetten (PvdA) in de Westwijk direct actie onderneemt op ernstige leefbaarheidsklachten van bewoners.

Bewoners zouden steen en been klagen over overlast door jongeren en Oost-Europeanen. Zowel op bewonersavonden als op Facebook zouden de klachten ernstig zijn. ONS maakt uit de berichten op dat er door Oost-Europeanen wordt gebivakkeerd en ‘gewoond’ langs de sloot aan de R. Visscherstraat, afval en ontlasting ligt op straat en in de bosjes, en mensen worden lastig gevallen en om geld gevraagd, aldus buurtbewoners.

Daarnaast spelen er volgens de bewoners ook jeugdproblemen op het schoolplein van de Erasmusschool. Daar ontdoen twee vrijwilligers iedere ochtend voor het begin van de lessen het schoolplein van vuil, lachgaspatronen, resten van joints en gebruikte condooms.

Al langere tijd maken bewoners melding van deze overlast, maar van enige effectieve actie is volgens hen nog geen sprake. De situatie is onveranderd.

Ron Boers van ONS.Vlaardingen: “Wij willen dat de burgemeester en de politie de klachten van de bewoners serieus nemen, en direct een einde maken aan de overlast. Wij hebben mevrouw Jetten hier zondag al over gemaild. Het is toch raar,” zegt Boers, “dat de burgemeester wel op heel korte termijn allerlei strenge eisen aan het Loggerfestival kan stellen, maar dat de situatie in West nu al zo lang duurt zonder enig effectief ingrijpen.”

Eerder al gaf ONS.Vlaardingen een zwartboek uit met bewonersklachten uit delen van de wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *