Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VIER SCHIEDAMSE SCHOLEN MET SCHOOLSCHRIJVER

SCHIEDAM- Vijftig basisscholen, waarvan vier in Schiedam, nemen vanaf vandaag deel aan negende editie van De Schoolschrijver, een avontuurlijk taaltraject, met als doel kinderen taalsterk te maken. Bekende kinderboekenauteurs, de Schoolschrijvers, verbinden zich een half schooljaar aan een basisschool om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van kinderen te vergroten. In Schiedam is de Bibliotheek Schiedam regionaal partner van De Schoolschrijver.

De start van het halfjaartraject van De Schoolschrijver begint op elke school traditiegetrouw met een feestelijke aftrap en een inhuldiging van de kinderboekenschrijver. In Schiedam verwelkomt de St. Willibrordusschool Wieke van Oordt, OBS De Taaltuin ontvangt Sanne Rooseboom, IBS Ababil viert het weerzien met Marlies Verhelst, en op OBS De Peperklip is Maranke Rinck de Schoolschrijver.

Een op de tien kinderen loopt landelijk risico op laaggeletterdheid. In Schiedam, met een hoger percentage laaggeletterde volwassenen, is het risico nog groter. Het halfjaartraject van stichting De Schoolschrijver is ontwikkeld als preventief programma tegen taalachterstand en behaalt positieve resultaten. 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of  zelfvertrouwen. Goed kunnen lezen en schrijven zijn nodig om volwaardig aan de samenleving te kunnen deelnemen.

Naast het halfjaartraject voor basisscholen met een hoog percentage laagtaalvaardige kinderen, ontwikkelt De Schoolschrijver kortere programma’s voor alle basisscholen. Ieder kind verdient immers een taalsterke toekomst. Zo zijn de Schoolschrijvermaand en de Schoolschrijver Academie gelanceerd. In 2020-2021 wil De Schoolschrijver met haar aanbod 550 basisscholen bereiken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *