WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VETTE RAADSMEERDERHEID VOOR AZC SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt niets ondernomen om het drijvend Azc zo snel mogelijk te laten vertrekken uit Schiedam. Een motie van de VVD kreeg eerder vanavond alleen steun van OPS, LOS en het AOV. Een poging om meer fracties mee te krijgen haalde niets uit toen op het laatste moment werd voorgesteld de vertrektermijn vooruit te schuiven naar 1 mei. Burgemeester Cor Lamers (CDA): “Ik ontraad u om de deur op slot te doen.”

De VVD kwam met het voorstel het Azc te laten verdwijnen, door geen nieuwe instroom meer toe te laten op de boot. Volgens diverse tegenstemmers is dat onuitvoerbaar, omdat de gemeente daar niet over zou gaan.

Eind december kwam het Azc te liggen aan de Buitenhavenweg. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon de druk op de opvang van asielzoekers niet meer aan. Naast de bestaande asielzoekerscentra werden verschillende gemeenten aangewezen voor noodopvang, waaronder Schiedam. De burgemeester heeft vervolgens ingestemd met het Azc nabij de Gorzen. De gemeenteraad was hierover niet vooraf geïnformeerd. Later bleek bovendien dat er geen juridische grondslag is voor de aanwijzing van voormalig VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol.

Het Azc wordt geen  strobreed in de weggelegd dankzij:

– GroenLinks
– PvdA
– SP
– CU-SGP
– Fractie Van Dijk
– Denk
– CDA
– PS
– SLV
– Fractie Post

2 gedachten over “VETTE RAADSMEERDERHEID VOOR AZC SCHIEDAM

  1. De grote winnaar is toch weer de VVD, stemmen voor de gemeenteraad gewonnen met deze actie terwijl ze van te voren berekend hadden wie er allemaal tegen zouden stemmen. Na de verkiezingen zijn ze weer volledig vóór azc’s.

    1. Ze denken allemaal dat we dom zijn, en het spelletje niet door hebben. We worden als burger zo gigantisch in de maling genomen. En bedankt D66 en alle f*cking politieke partijen die het referendum voor het volk hebben afgeschaft. We kunnen nooit meer meebeslissen dus wat nou DEMOCRATIE…en niemand van de regering die voor de burger vecht om dat referendum terug te krijgen. En ik zal nu misschien een aantal reacties krijgen, maar mijn stem gaat nergens meer heen, niet meer naar deze liegende leiders…klaar is klaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *