Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZET TEGEN VERKOOP SCHIEDAMSE AANDELEN ENECO

SCHIEDAM- GroenLinks (GL) en PvdA Schiedam slaan de handen ineen om collega raadsleden in Schiedam en andere gemeenten op te roepen terug te keren van het voornemen om de aandelen Eneco te verkopen. De twee partijen vinden het maatschappelijk belang van Eneco te groot om de aandelen te verkopen. Een definitief besluit tot verkoop van aandelen wordt op zijn vroegst ook pas eind 2019 genomen. In een periode waarin zelfs een kabinet van VVD/D66/CDA/CU inziet dat maatschappelijk belang reden kan zijn om aandelen in een commercieel bedrijf (KLM) te kopen, zien GL en PvdA mogelijkheden om de fundamentele discussie over Eneco nogmaals te voeren.

Een meerderheid in de gemeenteraad ging gisteravond akkoord met het aanmelden van de Schiedamse aandelen voor verkoop. Gemeenten ontvangen nu een dividend over de aandelen. GL en PvdA: ‘Laten we dat koesteren, in plaats van kiezen voor snel cashen!’

Wat de twee partijen betreft is Eneco een grote stimulans in de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland en biedt werkgelegenheid in de regio. De twee laten weten: ‘In het verleden heeft de overheid te vaak partijen verkocht aan de markt, vaak met grote negatieve gevolgen voor klanten, gebruikers en tegen hogere kosten. Laten we niet opnieuw in die val trappen!’

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 hebben nog meer gemeenten gezegd hun aandeel te willen verkopen. Daarmee lijkt de groep blijvende aandeelhouders steeds kleiner te worden. Lijkt, want pas in december nemen de 44 gemeenten een definitief besluit tot wel of niet verkopen. Toch is dat voor sommige partijen in Schiedam reden om nu alsnog te besluiten de aandelen die Schiedam bezit te verkopen. Bijvoorbeeld omdat een nieuwe eigenaar Eneco’s duurzame missie volledig teniet zou doen of andere keuzes te maken die het gemeenschappelijk belang niet zouden dienen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *