WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERWIJDERING LED-LAMP HISTORISCH STADHUIS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt alsnog een lamp met een meer historische uitstraling aan de Waalstraatzijde van het Vlaardingse stadhuis. ONS. Vlaardingen heeft daar eerder dit jaar al op aangedrongen. Het stadsbestuur heeft naar aanleiding daarvan gekeken of de huidige moderne lamp in de steeg naast het stadhuis vervangen kan worden door een andere lamp. Burgemeester en wethouders vinden dat dat op deze plek inderdaad meer passend is en zorgen voor vervanging van de moderne lamp.

Een vervangende lamp is inmiddels besteld. Daar zit echter levertijd op. Zodra de lamp is geleverd, wordt die direct gemonteerd.

In januari wees ONS al op de LED lamp. Het ‘modern spotje’ zou misstaan en niets uitstralen. Bij ONS vroeg men zich af of het voor de gemeente Vlaardingen teveel gevraagd was om ‘respectvol om te gaan met ons prachtige stadhuis met een visie met betrekking tot de bouwstijl.’

In 1574 werd Vlaardingen getroffen door een stadsbrand. Hierdoor werd ook het toenmalige stadhuis getroffen. De oude stenen werden schoongemaakt en in 1580 gebruikt om een nieuw stadhuis te bouwen. Het gebouw kreeg een torentje, en in 1582 werd hier een koperen scheepje op gezet. Ondertussen spaarde de stad om een beter stadhuis te bouwen. Na de 80-jarige oorlog nam de welvaart weer toe en in 1648 kreeg de Haagse bouwmeester Bartholomeus Drijfhout opdracht het nieuwe stadhuis te bouwen. In 1650 werd het opgeleverd.

Na de Tweede Wereldoorlog werd uitbreiding noodzakelijk. In 1963 opende burgemeester Jan Heusdens (1910-1986) het nieuwe stadhuis, dat bestond uit het gerenoveerde oude stadhuis met nieuwe aanbouw. In 1975 ontwierp architect Jan Hoogstad een nieuwe uitbreiding, het secretariegebouw tussen Westnieuwland en de Waalstraat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *