WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERVOLGING GELDEZEL (22) SCHIEDAM

SCHIEDAM- De 22-jarige K.A. S. heeft in Schiedam een bedrag van 8.900,00 voorhanden gehad waarvan zij redelijkerwijs moest vermoeden, dat dit geld geheel of gedeeltelijk afkomstig was uit enig misdrijf, stelt het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw uit Amstelveen moet zich daarom komen verantwoorden voor de politierechter in Rotterdam. Volgens het OM is S. opzettelijk behulpzaam geweest door, ten behoeve van onbekend gebleven perso(o)n(en), een pinpas met bijbehorende pincode ter beschikking te stellen.

Volgens de politie proberen criminelen geldezels (ook wel money mules en katvangers genoemd) te strikken op straat of op het schoolplein, maar ook via social media. Met een mooi verhaal en een zogenaamde beloning wordt geprobeerd de bankpas met pincode te lenen.

De politie heeft onlangs ook een opvallende stijging van fraudeurs en oplichters die via SnapChat hun slag proberen te slaan. De stijging van deze fraudevariant past in het beeld dat cybercrime in het algemeen sterk in opmars is. Ten opzichte van vorig jaar is pinpasfraude en fraude met bankrekeningnummers in het algemeen gestegen met maar liefst 67%.

Eén gedachte over “VERVOLGING GELDEZEL (22) SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *