Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERRUIMING WINKELTIJDEN ZON- EN FEESTDAGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De winkels in Vlaardingen mogen op zon- en feestdagen open van 09.00 tot 20.00 uur. Nu is dat nog van 12.00 tot 18.00 uur. Nu de ‘anderhalvemetermaatschappij’ eenzijdig wordt opgelegd door het kabinet Rutte III, zou het wenselijk zijn ruimere openingstijden mogelijk te maken, vindt het gemeentebestuur. Wethouder Jacky Silos (CDA)heeft uit principiële overwegingen niet ingestemd met de nieuwe verordening.

Op het stadhuis meent men dat de verruiming van de winkeltijden zorgt voor een gelijk speelveld ten opzichte van ondernemers in de omliggende gemeenten Rotterdam,  Schiedam en Maassluis waar de

Vanwege de ‘anderhalvemetermaatschappij’ zou het wenselijk zijn ruimere openingstijden mogelijk te maken.
winkeltijden al ruimer zijn. Ook zou de verruiming van de winkeltijden de binding van Vlaardingers met de lokale winkels ten goede komen en is het een kans voor meer lokale besteding. De ruimere openingstijden op zon- en feestdagen dragen bovendien bij aan een meer levendige binnenstad, is de gedachte.

Uit onderzoek zou zijn gebleken dat de ruimere openingstijden aansluiten op de behoefte van ondernemers om zelf de winkeltijden te bepalen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *