WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKEERSVEILIGHEID ROND SCHIEDAMSE SCHOLEN TOPPRIORITEIT

SCHIEDAM- Om de verkeersveiligheid in Schiedam te verbeteren rondom scholen wil het gemeentebestuur de aandacht richten op de Schoolbrengweek en het fietsexamen. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in hun Ambitiedocument. Het college streeft ook naar het verbeteren van de oversteekmogelijkheden.

‘Voor wat betreft de sociale kant willen we ons richten op gedrag en educatie. We zullen werken aan een structureel jaarprogramma. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld beter inspelen op het aanbod dat scholen krijgen, zoals de Schoolbrengweek en het fietsexamen’, schrijft het college.

Geconstateerd wordt dat het aantal verkeersongelukken toeneemt. Het wordt drukker en de gemeente krijgen steeds meer klachten en meldingen over verkeersonveilige situaties.

Vorige week zijn op een ochtend nog vijf automobilisten bekeurd door de Lichtblauwe Brigade in Schiedam-Oost. De boetes werden uitgeschreven voor dubbel parkeren bij basisschool de Peperklip in de Fahrenheitstraat.

Aan het begin van het schooljaar 2021/2022 heeft de gemeente een gedragscampagne gevoerd rond haal- en brenggedrag bij scholen. ‘Een veilige schoolomgeving’ is een van de punten uit de mobiliteitsvisie. Vanuit dat oogpunt wil het gemeentebestuur ook aan de slag gaan met het verbeteren van de schoolomgevingen.

2 reacties op “VERKEERSVEILIGHEID ROND SCHIEDAMSE SCHOLEN TOPPRIORITEIT

  1. Ouders die met een telefoon in de knuist dubbel parkeren voor een school om hun kroost weg te brengen, hun portier openzwaaien als er een ander kind aan komt fietsen? Al jaren niks mis mee toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *