Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERKEERSPROBLEMEN VLAARDINGEN DOOR PUIN BLANKENBURGTUNNEL’

VLAARDINGEN- Het afvoeren van puin afkomstig van het Blankenburgtunnel tracé door Vlaardingen kan problemen opleveren bij verkeersplein Vijfsluizen en de Marathonweg. De fractie van de CU-SGP sluit een dergelijk scenario in elk geval niet uit en vraagt het gemeentebestuur om opheldering.

De fractie hoort graag dat de gemeente en Rijkswaterstaat garanderen dat er geen enkele verkeersbeweging van dit transport over de Marathonweg wordt afgewikkeld. Voor knooppunt Vijfsluizen geldt dat dit een verkeerspunt is waarvan bekend is dat daar het verkeer meerdere malen per dag vaststaat. Dus stelt de CU-SGP de vraag of de transporten de drukte op dit verkeersplein niet verergeren. En welke alternatieve routes zijn er aangewezen voor het transport wanneer het verkeer opstroopt? De CU-SGP ziet een oplossing in het afvoeren van het puin over de tijdelijke weg, die direct aansluit op de A20.

Het verkeer op knooppunt Vijfsluizen staat nu al meerdere malen per dag vast. De CU-SGP vreest dat de transporten de drukte op dit verkeersplein verergeren. (Foto: Arne van der Zande).
Rijkswaterstaat gaat de doorstroming van de transporten monitoren op opstoppingen. Met Rijkswaterstaat zou zijn afgesproken dat er geen bouwverkeer door de stad zal gaan. Er is voor gekozen om juist deze vrachtwagens met puin een alternatieve route door Vlaardingen te laten rijden.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘VERKEERSPROBLEMEN VLAARDINGEN DOOR PUIN BLANKENBURGTUNNEL’

 1. Pfff, zien jullie dit nou niet van verre aankomen, beste mensen?

  Het is toch niet zo dat de situatie rond Vijfsluizen-Beneluxtunnel en de Marathonweg jullie onbekend is.

  Vlagen van bestuurlijke grootheidswaanzin bieden jullie misschien wel nieuwe perspectieven, maar van een afstandje bezien lijkt het vooral alsof bij jullie de waanzin regeert.

  Maar aangezien jullie publiekelijk altijd zo graag toverwoorden als innovatie, vernieuwing en duurzaamheid in de mond nemen, vertel ons dan eens dit:

  Is het afvoeren via de Waterweg uberhaupt bespreekbaar?

  Of doet die optie voor jullie bij voorbaat al niet mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *