Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERHOGING 1,6 % NAHEFFINGSAANSLAG PARKEERBELASTING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor de naheffingsaanslag parkeerbelasting wordt het komend jaar in Schiedam ruim 64 euro in rekening gebracht. Het tarief in de Verordening parkeerbelastingen 2021 is verhoogd met de trendmatige verhoging van 1,6% tot 64,20 euro. Dat is nog altijd minder dan het maximumtarief van 65,30 euro dat van overheidswege voor 2021 is vastgesteld.

Als er een naheffingsaanslag parkeerbelastingen is opgelegd, betekent dit dat er geen parkeerbelasting bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp is betaald, dan wel geparkeerd is zonder een geldige parkeervergunning.

De uitvoering van de naheffingsaanslagen parkeerbelasting wordt in Schiedam overgelaten aan het bedrijf Cannock Chase. Wordt de naheffingsaanslag niet op tijd (volledig) betaald, dan volgt een aanmaning. Daarbij wordt dan 7 euro kosten in rekening gebracht bovenop het oorspronkelijk verschuldigde bedrag. Dat bedrag moet binnen 14 dagen (alsnog) worden betaald. Pas daarna volgt uiteindelijk een dwangbevel. De kosten daarvan zijn nog eens 43 euro. Het totale openstaande bedrag moet dan binnen 2 dagen worden voldaan.

Wanneer de kentekenhouder niet direct de volledige vordering kan betalen, heeft hij de mogelijkheid om een betalingsafspraak te maken. Hiervoor kan hij telefonisch of online contact opnemen met Cannock Chase. Als er sprake is van schuldhulpverlening, bewindvoering, faillissement of ander bijzonderheden, dan heeft Cannock Chase hierover specifieke afspraken met de gemeente Schiedam gemaakt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *