Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERGADERING OPSTAPPEN WETHOUDER VLAARDINGEN NIET OP Z’N PLAATS’

VLAARDINGEN- Voor burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) hoeft de extra raadsvergadering over het vertrek van wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) niet zo nodig. Dat laat de eerste burger van de haringstad duidelijk weten bij Omroep Vlaardingen. Een aantal oppositiepartijen heeft om de extra vergadering gevraagd, waarvoor nog geen datum is gepland.

Eenhoorn: “Als een wethouder of een burgemeester vertrekt vanwege de verhoudingen of vanwege de situatie met de stad, waarvoor hij of zij werkt, dan is dat een andere situatie dan dat iemand vertrekt omdat ‘ie een stap in zijn carrière kan maken, of omdat ‘ie door omstandigheden, buiten Vlaardingen gelegen, vertrekt. Dus ik vind het een groot verschil of iemand vertrekt die veel gedoe heeft met politieke debatten binnen de stad. Dan vind ik een politiek debat zeer op zijn plaats, maar de vraag is of het op zijn plaats is als iemand vertrekt omdat ‘ie heel duidelijk is over het feit dat hij klaar is om een volgende stap in zijn carrière te maken, maar dat ‘ie zeker nog een 2-3 maanden onvoorwaardelijk zijn best zal gaan doen.”

“Ik ben iemand die vooruit wil kijken’, motiveert de Vlaardingse burgervader zijn opstelling. Eenhoorn: “Dus wat is nu belangrijk? Dat wij zorgen dat er een college is en blijft die in staat is om het herstelplan met focus en helderheid verder voort te zetten. In goeie verhouding en goeie verstandhouding met de raad. Dat vind ik belangrijk!”

“Als we nou een discussie gaan krijgen over, hoe kan het nou dat meneer Nieuwland vertrekt. En hoe kan het nou dat ‘ie gaat verhuizen, ook nog terwijl die dat niet van plan was om naar Vlaardingen toe te gaan? Dat is een weinig zinvolle discussie. Natuurlijk gaan we hem voeren, als men dat wil. Ook in een extra raadsvergadering. Maar ik zou veel liever naar voren kijken en zeggen, kom op met ideeën, hoe gaan we het doen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘VERGADERING OPSTAPPEN WETHOUDER VLAARDINGEN NIET OP Z’N PLAATS’

 1. Het gaat toch om (1) de miljoenentekorten die onder beheer van deze Wethouder nog verder zijn opgelopen, (2) de weigering van de Wethouder om naar Vld te verhuizen en (3) de vraag wanneer hij precies gesolliciteerd heeft naar de functie van Burgemeester, en of dit samenhangt met zijn onwil om als Wethouder te verhuizen?

  Eenhoorn doet alsof het hier om de hoeveelheid politieke debatten gaat, en niet om het naderende faillissement van de stad.

  Teken aan de wand is dat hij de persoonlijke carrière van Nieuwland helemaal los van de politiek ziet. Alsof deze Burgemeester een zetel in het stadsbestuur zelf ook alleen beschouwt als een lanceerplatform naar hogere posities om nog meer te graaien.

 2. De miljoenen tekorten waren er al voordat hij wethouder werd, ze kunnen beter de wethouders die ervoor zaten op het matje roepen. Die hebben er een zooitje van gemaakt inclusief de gemeenteraad.

  Je mag blij zijn dat hij Vlaardingen nog heeft willen helpen, ipv maar zeuren over een verhuizing.

  Ik wens hem een mooi burgemeesterschap toe in een gemeente waar ze positief zijn ingesteld. Hier kunnen ze alleen maar zuigen en zeuren.

  Het zou deze mensen sieren als ze eens echt wat positiefs voor de gemeente gaan doen. Niet zoals de fractie Boers die altijd wat te klagen heeft, wees eens positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *