RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERFBEURT VAN 250.000 EURO AAN TWIS VLAARDINGEN NOG NIET GEKLAARD

VLAARDINGEN- De opknapbeurt van de Twist – de iconische brug tussen Vlaardingen Holy en de Broekpolder – is nog niet geklaard: de voeg die over de hele breedte van de brug loopt, moet nog worden gedicht. Als het zo ver is, moeten fietsers een of twee dagen een eindje om.

Een verfbeurt, voor een bedrag van 250.000 euro, begon al in november. Het groot onderhoud aan de brug is jaren eerder uitgevoerd dan eigenlijk de bedoeling was, omdat het kunstwerk al enkele jaren kampte met kleine roestplekjes. Roest is een van de grootste vijanden van het behoud van oude bouwwerken en bruggen en kan veiligheidsrisico’s veroorzaken.

In een inspectierapport uit 2018 stond al dat de verflaag van de Twist op meerdere plaatsen was afgebladderd (met name bovenkokers) en werd melding gemaakt van de roestplekjes over het oppervlak. ‘Het conserveren van de Twist is door de inspecteur van het externe gespecialiseerde ingenieursbureau geadviseerd voor het jaar 2026’, viel te lezen. De Twist (ook bekend als de Wokkel) is in 2009 geplaatst en heeft nadien nooit meer een schilderbeurt gekregen.

Afgelopen november is de brug in de steigers gezet. Onder de brug zijn pontons in het water gelegd. Dit zorgde er voor dat er geen schadelijke stoffen in de omgeving terecht konden komen. Het verklaart ook de kostprijs van enkele tonnen voor de verfbeurt.

1 reactie op “VERFBEURT VAN 250.000 EURO AAN TWIS VLAARDINGEN NOG NIET GEKLAARD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.