WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERDWIJNEN TRAM 21 SCHIEDAM-NOORD NOG NIET IN BETON GEGOTEN’

SCHIEDAM- Het voornemen van de MRDH om met tramlijn 21 in Schiedam-Noord te stoppen is nog niet in beton gegoten. Zo vat burgemeester Cor Lamers (CDA) de boodschap samen van raadslid Dick van Belle (PvdA). Van Belle is, namens de Schiedamse politiek, op 15 maart bij de MRDH geweest en kreeg daar te horen dat het plan om te stoppen met de tram naar Noord slechts een conceptplan is, dat nog kan wijzigen. Vanavond deed hij verlag aan de gemeenteraad.

Van Bellen: “Wij waren bij de MRDH zelf om deel te nemen aan een evaluatie, waarin wordt teruggekeken naar de afgelopen en aankomende proces van dit tramplan. Het was niet de bedoeling daar om inhoudelijk de discussie aan te gaan over de tramplannen, maar we hebben wel gerichte vragen gesteld om te bepalen of we ons al moeten vastketenen aan de tram, of dat er nog andere ontsnappingsmogelijkheden zijn. Daar kwam, na enig doorvragen, heel duidelijk als antwoord uit dat er na de goedkeuring van het plan, zoals dat er nu ligt, op 5 juli door de bestuurscommissie van de vervoersautoriteit, er nog een periode aanbreekt van uitwerking, waarbij het huidige conceptplan, om de tram in Noord af te kappen, nog helemaal omgegooid kan worden.”

In de komende periode wordt het alsnog spannend, met kansen op behoud van Lijn 21. Van Bellen: “In de uitwerkingsfase zal de MRDH naar meerdere aspecten gaan kijken en ook met verschillende Schiedamse stakeholders verder in overleg gaan. Vooral deze laatste duidelijke mededeling dat alles na dat besluit nog steeds openligt vonden wij belangrijk om hier te delen.”

In het conceptplan staat dat Lijn 21 en lijn 24 worden samengevoegd tot één lijn over de huidige route van lijn 24 (De Esch – Vlaardingen Holy). Hierdoor neemt de frequentie in Holy toe. De trambediening tussen het Bachplein en de Woudhoek vervalt. Daarvoor in de plaats krijgt de Woudhoek een verbeterde snelle busverbinding met station Schiedam Centrum waarvan ook de Kerkbuurt zou profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *