Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERBIEDT BEDRIJVIGHEID WILTONHAVEN SCHIEDAM-WEST’

SCHIEDAM- Alle overlastgevende bedrijfsactiviteiten in en om de Wiltonhaven in Schiedam-West dienen te worden verboden door de gemeente Schiedam. Zo interpreteert althans een van de fracties in de Schiedamse gemeenteraad de recente uitspraak van de Raad van State (RvS), waarbij omwonenden in het gelijk zijn gesteld én de vigerende vergunning is vernietigd vanwege met name geluidsoverlast door de scheepswerf van Huisman Equipment. Het verbod moet gelden tot er een nieuwe vergunning ligt.

Het gemeentebestuur is al bezig met een vergoeding planschade ‘in natura’ voor de pandeigenaren die wonen aan de Jan Evertsenweg, die met succes naar de RvS zijn gestapt. Wat de regeling precies inhoud blijft onduidelijk.

De huiseigenaren aan de Jan Evertsenweg zijn van plan daar te blijven wonen, ook nu de gemeente het voornemen heeft hen mogelijk uit te kopen, in verband met de geluidsoverlast van de scheepswerf.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “‘VERBIEDT BEDRIJVIGHEID WILTONHAVEN SCHIEDAM-WEST’

 1. Beste mensen zolang ik mij kan herinneren vindt er op deze locatie scheepsbouw plaats. Een ieder weet dat bij deze vorm van industie geluid vrij komt boven het normale niveau in een normale woonomgeving.

  Ik vind het daarom wat kort door de bocht om nu deze industie aan te pakken. De kans bestaat dat deze industie dan uit onze stad verdwijnd waardoor er weer veel werklozen bij komen van deze industrie en hun toeleveranciers.

  Wat ik vooral vreemd vind is dat er vergunning afgegeven is voor een woontoren nabij de slachthuisbuurt. Hier komen veel mensen wonen deze mensen gaan ook ervaren dat er in deze omgeving meer omgevingsgeluid is dan in de gewone woonomgeving, Hierdoor komt er nog meer druk te staan op deze industrie in onze stad.

  Ik ben van mening dat de mensen die kiezen om daar te gaan wonen een overeenkomst moeten tekenen waar in het maximale geluidsniveau in opgenomen wordt en dan bij het niet overschrijden van deze norm eventuele klachten nietig verklaard worden.

  1. Dat is de grootste fout geweest om daar die paar bedrijfspanden met woningen te bouwen. Toen iedereen een baan had bij Wilton klaagden niemand. Laten we nu onze economie verpesten door die paar azijnzeikers.

 2. Ik begrijp dit niet, wat voor verschil is het met Wilton dan, die daar zowat 70 jaar heeft gezeten? Toen hoorde je de mensen toch ook niet klagen?

 3. Bij vliegvelden wordt er gebruik gemaakt van het plaatsen van dubbel glas, waarom kan zo’n regeling niet bij bewoners die bij de havens wonen? Ik woon zelf op de Julianalaan en heb regelmatig last van de draaiende motoren van de schepen die bij Huisman liggen. Laat deze bedrijven maar zorgen dat de omringende bewoners dubbel glas krijgen!!

  1. Dat is het zelfde het vliegveld was er ook eerder dan de huizen die tegenwoordig worden gebouwd naast een vliegveld.
   Je kan namelijk geen woningbouw plegen naast industrieterrein.
   En in uw woning heeft waarschijnlijk vroeger een werknemer van Wilton gewoond en die klaagden nooit het was hun broodheer.

 4. Deze huizen staan er sinds de tweede wereldoorlog, ik geloof niet dat de industrie van nu te vergelijken is met de industrie van toen. Ik heb niets tegen industrie, maar wel tegen zogenaamde ongebreidelde vooruitgang zonder de juiste vergunningen. En de grootste azijn zeikers zijn diegene die er waarschijnlijk belang bij hebben.

 5. De werf is vanaf begin 1900 begonnen aan de vijf sluizen dus en de rest was nog weiland dus gemeente schiedam krabbel eens achter uw oren
  Plus de werf heeft meer dan een eeuw voor werk en inkomsten gezorgd en mensen jullie kiezen zelf voor deze plek om te wonen
  Ik kom hier al bijna 50 jaar en weet hoe t was met herrie en dat is nu een schijntje wat t was

 6. Betreffende huizen zijn alle voorzien van dubbel glas. Reden voor vernietiging van omgevingsvergunning van Huisman moet worden gezocht bij Huisman zelf die zich niet heeft gehouden aan de vergunning en aan laksheid van Gemeente Schiedam die nooit heeft gehandhaafd bij overtreding. Beetje kort door de bocht om de bewoners als de boosdoeners aan te wijzen als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *