Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERBAZING OVER MAAISESSIES HONDENUITLAATZONES SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor het maaien van de Schiedamse uitlaatzones voor honden wordt een aparte kostenpost opgevoerd. Dit tot verbazing van raadsleden, die zich binnenkort buigen over het afbouwen van de hondenbelasting in Schiedam. Het stadsbestuur wordt om verduidelijking gevraagd door volksvertegenwoordigers: ‘Alle parken worden gemaaid, worden er voor hondenuitlaatzones extra maaisessies gehouden? Dat het opruimen van hondenpoep een extra post is in het onderhoud van de buitenruimte valt te begrijpen, maar maaien?’

Irado laat het onkruid in delen van Schiedam bewust tot een hoogte van 60 centimeter woekeren. De afspraak is dat het groen in de zogenaamde groene parels op niveau A onderhouden wordt en dat al het overige groen op niveau C onderhouden wordt.

Het niet tijdig terugdringen van onkruid kan gevaar opleveren voor honden. Een Vlaardingse dierenarts sloeg vorig jaar juli alarm over de grasaren of -kruipers. De plant heeft in de dierenartpraktijk op dat moment een dodelijk slachtoffer geëist. Door hun scherpe punten in combinatie met kleine weerhaakjes kunnen deze aren via de huid in het lichaam van een hond of kat terechtkomen. Ze kruipen door de huid en kunnen voor nare beschadigingen en zeer pijnlijke infecties zorgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *