Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VEILIGHEIDSREGIO TEVREDEN MET INZET NL-ALERT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is zeer tevreden over de inzet van NL-Alert tijdens de grote brand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen. De omwonenden zijn woensdag door in totaal zes berichten van NL-Alert geïnformeerd over de blijvende laaghangende rook en over het feit dat er geen asbest gemeten was.

oost havenkade 3De overweging om NL-alert in te zetten was maatschappelijke onrust, mogelijk gevaarlijke stoffen, grote in- en uitstroom van mensen in het getroffen gebied en de snelle rookontwikkeling. NL-Alert wordt door  de veiligheidsregio gezien als  een waardevolle aanvulling op de sirene. Met de sirene worden mensen gwaarschuwd dat zij binnen moeten blijven en ramen en deuren moeten sluiten, maar met NL-Alert weten mensen in de directe omgeving precies wat zij moeten doen én  blijven zij op de hoogte.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga in dat geval naar nl-alert.nl en ga na of u uw mobiel moet instellen. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *