Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VAREND CORSO VOOR HET EERST IN STADSHART MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het Varend Corso zal dit jaar voor het eerst eindigen in het stadshart van Maassluis. Op vrijdagavond 2 augustus zal de corsostoet de stad in varen tot aan de Monstersche Sluis. Daar zal dit jaar ook de vlootschouw zijn, tot even voorbij de burg in de PC Hooftlaan. Eerdere jaren was de vlootschouw meer naar Maasland, bij Boekestijn kraanverhuur. Al langer werd er gezocht naar een manier om meer mensen bij het corso te betrekken. De nieuwe eindlocatie biedt alle gelegenheid voor een sfeervolle avond voor het publiek met terrasjes en de historische binnenstad als decor.

Elk jaar is Maassluis het eindpunt van de route op de eerste corsodag. En daar wordt nog eens flink uitgepakt door de Maassluizers met het Meezingspektakel.

De boten leggen aan in de Noordvliet en het meezingspektakel is op het parkeerterrein aan de Anne de Vriesstraat. Het is de vijftiende keer dat het muzikaal spektakel op het programma staat. Het Waterwegkoor Maassluis, de Hoekse Tranentrekkers, hun twee dirigenten, een flink aantal muzikanten en natuurlijk de duizenden toeschouwers die uit volle borst meezingen. Probeer dan nog maar eens stil blijven zitten.

Het Varend Corso Westland trekt komend jaar, op 2, 3 en 4 augustus, voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Het thema van dit jaar is: WOW!. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen jaren waren dat er zelfs meer dan een half miljoen mensen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *