Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UNANIEME DOODSTEEK VOOR HUIS-AAN-HUISBLAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het huis-aan-huisblad in Vlaardingen wacht de doodsteek, zo vreest het CDA door de komst van de ja-ja sticker. Om vervolgens de invoering van de sticker, op voorstel van D66, alsnog aan een unanieme raadsmeerderheid te helpen.

Koen Kegel (D66): ”Het is nu zo dat een hoop mensen een sticker moeten aanvragen en moeite moeten doen om geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te ontvangen. Straks komt er geen ongeadresseerd drukwerk meer binnen, tenzij u dat gewoon wilt. Dan vraagt u gratis een ja-ja sticker aan.” Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) voegt toe: “Een beetje zoals met de donorwetgeving. Daar stond D66 trouwens aan de andere kant.” Er klinkt gelach vanuit de raadszaal, maar het CDA is aanvankelijk serieus.

Marieke Thommis (CDA): “De reductie van papierafval is een voordeel van de ja-ja sticker, maar het CDA maakt zich wel zorgen over de economische impact daarvan. Huis-aan-huisbladen vrezen door deze maatregelen voor hun bestaan. De Nederlandse Vereniging van Journalisten spreekt zelfs van een doodsteek. Ook het MKB (midden- en kleinbedrijf, red.) maakt zich zorgen. Een derde van de retailomzet is direct gekoppeld aan de verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk. De VNG (De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, red.) doet momenteel onderzoek naar een landelijk uniformmodel voor de ja-ja sticker. Ook MKB Nederland pleit voor een landelijk model.”

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) doet daarop de toezegging te kijken naar dat landelijk model. De Leede: “Als dat maar niet tot vertraging gaat leiden.” Voor het CDA voldoende om alsnog vóór de komst van de sticker te stemmen.

Ron Boers (fB): “Ik denk dat heel veel mensen, ook al hebben ze geen sticker, nu al de huis-aan-huiskranten niet bezorgd krijgen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *