WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING WATERTAXI SCHIEDAM NIET VOOR INVALIDEN

De bootjes zijn beperkt toegankelijk voor invaliden aangezien er aan boord twee treden genomen moeten worden. Een opvouwbare rolstoel kan mee aan boord.

SCHIEDAM- De bootjes van de watertaxi zijn beperkt toegankelijk voor mindervaliden aangezien er aan boord twee treden genomen moeten worden. Dat erkent het gemeentebestuur van Schiedam nu het aantal Schiedamse haltes van de watertaxi wordt uitgebreid bij de Wilton- en de Wilhelminahaven.

De nieuwe Schiedamse aanlegplaatsen worden door de gemeente gezien als een toevoeging aan het bestaande net van aanlegplaatsen in de regio Rotterdam waarvan er al sinds langere tijd één nabij de Buitensluis in de Voorhaven ligt. Watertaxi Rotterdam exploiteert de taxidiensten met de kleine watertaxi’s.

De extra opstapplaatsen voor de watertaxi zijn aangelegd in het kader van het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in nauwe samenspraak met de ondernemers in het gebied. Voor het einde van 2017 wordt nog een 4e opstapplaats in Schiedam gerealiseerd nabij Mammoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *