RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING ROOKVERBOD BIJ ROTTERDAMSE TRAMHALTES

ROTTERDAM- Het aantal tramhaltes in Rotterdam waarbij niet meer mag worden gerookt wordt uitgebreid, dit op initiatief van Denk, met steun van een raadsmeerderheid. Momenteel geldt al een rookverbod bij twee Rotterdamse haltes, namelijk Museumpark en tramhalte Vasteland. Deze haltes liggen nabij Rijndam Revalidatie en Rotterdam Stroke Service.

De gemeenteraad wil het aantal rookvrije tramhaltes uitbreiden naar 20 locaties in Rotterdam; vooral in de buurt van scholen en andere plekken met ‘kwetsbare groepen’. De effectiviteit wordt onderzocht en met de uitkomsten van dat onderzoek wordt een langetermijnplan opgesteld voor nog meer rookvrije tram- en bushaltes.

In december hebben de gemeente, de RET en Partners van Gezond010 gezamenlijk de eerste twee tramhaltes aangewezen als niet-roken zone. Bij beide voorbeeldhaltes werd op 14 december een Rookvrije Generatie tegel geplaatst.

Rotterdam sluit aan bij het landelijke beleid van de Rookvrije Generatie. Hierbij is het doel dat kinderen niet geconfronteerd worden met roken en minder snel zelf zullen gaan roken. Roken is al langer verboden op alle metrohaltes en ook in de abri’s van de bus- en tramhaltes mag u officieel niet roken, maar ook roken verderop bij de halte zou leiden tot overlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *