RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS ROND BRAM LADAGE SCHIEDAM

SCHIEDAM- ‘Dat is balen, je Brammentje even ergens anders halen’. Met deze tekst worden fans, van de bekendste friettent in het centrum, doorverwezen naar een andere vestiging van Bram Ladage. Na het vertrek van het horecakoppel Natascha en François de Heer, die de Bram op de Koemarkt ruim 22 jaar hebben bestierd en met een pannenkoekrestaurant aan de Buitenhavenweg een nieuwe weg zijn ingeslagen, staat de Kiosk er verlaten bij.

“Wegens reorganisatie zijn wij twee weken dicht, medio januari staan wij weer voor u klaar”, is er verder te lezen op de deuren van de friettent. Die twee weken zijn inmiddels overschreden, net als medio januari. En die nodige verbouwingen, waarvoor Bram twee weken noodgedwongen de deuren moest sluiten, geen beweging te zien geweest in de kiosk die na het vertrek van Natascha en François is overgenomen door de grote Bram Ladage zelf.

In 2017 ging er nog het verhaal dat Bram Ladage de gemeente in de weg stond bij haar plannen met de Koemarkt. Eerder waren de andere kiosken al na leegstand gesloopt, alleen Kong en Bram bleven hun poot stijf houden. Voor Bram had de gemeente als alternatief het pand van voormalig textielkoning Hans van Heelsbergen, qua vloeroppervlakte perfect voor bijvoorbeeld een McDonald’s, maar niet passend in de formule van Bram Ladage. Maar nu de friettent op de Koemarkt nog steeds is gesloten, stijgt de spanning bij de fans van Bram. Zal Bram dan toch overstag zijn gegaan, en moeten zij hun geliefde Brammentje voorgoed missen. Of kunnen zij straks weer opgelucht van een grote Brammentje mayo genieten?

Op het hoofdkantoor van de patatbakker was niemand bereikbaar voor een reactie.

Tekst en foto: Bart Bos

2 reacties op “TWIJFELS ROND BRAM LADAGE SCHIEDAM

 1. Ik vind het knap wat er in Schiedam gebeurt.
  De eerste Mac.Donald het eerste weg in Schiedam.
  De eerste Bram nu ook weg uit het centrum. Knap héél knap.
  En maar klagen dat Schiedam een arme stad blijft.
  Zo gek is het niet, als er een nieuw bedrijf start is er al snel een klager in het
  centrum. Die krijgt het meestal voor elkaar dat de tent moet sluiten.
  Het valt mij mee dat de trambaan er nog ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *