WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEE RUIM 100 JAAR OUDE BOMEN SCHIEDAM BEDREIGD

SCHIEDAM- Twee meer dan 100 jaar oude Schiedamse bomen worden bedreigd in hun voortbestaan door de sloop- en nieuwbouwplannen met het Stadserfcomplex. De bomen staan in het deel van de Overschiesestraat, tussen het Proveniershuis en de ruïne Huis te Riviere. In de plannen is hier een nieuwe entree bedacht voor het Theater aan de Schie in combinatie met een park, maar zonder de oude bomen. Het gemeentebestuur stelt voor de bomen eventueel te verplaatsen.

Een van de eeuwelingen mist al een aantal takken die zijn afgezaagd. De andere boom wordt letterlijk met houtjes en touwtjes bij elkaar gehouden.

Eerder ging op deze plaats al een 110 jaar oude kastanjeboom ter zielen. In december 2014 ging de kettingzaag in de boom die niet meer was te redden vanwege de kastanjebloedingsziekte en de mineermot. De gemeente had verzonnen het Schiedamse hout te laten bewerken en deze te verkopen ten gunste van Serious Request: hét NPO publieksevent.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “TWEE RUIM 100 JAAR OUDE BOMEN SCHIEDAM BEDREIGD

    1. Nee hoor, dan wordt er elders gebouwd, elders minder bomen, in totaal evenveel minder bomen

      Of denk jij dat de O2 die de wereld aan jou kwijt kwijt is uit Urk komt? ipv (groten)deels uit de Amazone-gebied ed, slimmerik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *