Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TURKS-VLAGGEWAPPER NA EXAMENS SCHIEDAM ‘DIEPTRIEST’

SCHIEDAM- Scholieren in Schiedam die een Turkse vlag laten wapperen na het behalen van het eindexamen hoeven niet te rekenen op sympathie van raadslid Monique Rotteveel (LOS). De Schiedamse volksvertegenwoordiger noemt het vlagvertoon ‘dieptriest’. Rotterveel: ‘ Je woont hier en je bent hier geslaagd voor je examen… de nieuwe generatie’.

Driekwart van de Turkse jongeren voelt zich meer Turks dan Nederlands, stelt Willem Huijink, onderzoeker bij het Sociaal Cultureel Planbureau (CBS). In het meest recente jaarrapport ‘Integratie 2018’ concludeert het CBS dat de samenstelling van de Nederlandse bevolking langzaam verandert door de instroom van buitenlanders en de kinderen die zij krijgen. Van de Nederlandse bevolking heeft 23% een zogenaamde ‘migratieachtergrond’. Ruim de helft van deze groep is niet in Nederland geboren, de andere helft zijn in Nederland geboren kinderen van buitenlanders. Van deze kinderen die wel in Nederland zijn geboren hebben de meeste een Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse of Turkse achtergrond.

In november 2014 verscheen een onderzoek van Motivaction waaruit brede steun bleek voor Jihadistische strijdgroepen en ISIS bij met name jongeren van Turkse afkomst: 90% zou sympathiseren met de islamitische terreurdaden. De Turkse raadsleden in Schiedam lieten in een gezamenlijke verklaring onmiddellijk weten dit beeld uit het onderzoek niet te herkennen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

29 reacties op “TURKS-VLAGGEWAPPER NA EXAMENS SCHIEDAM ‘DIEPTRIEST’

 1. Ik vraag mij af of dit diep trieste figuur inderdaad wel geslaagd is. Het kan ook frustratie zijn door het negatieve telefoontje wat hij gekregen heeft.

  1. omdat ten eerste Turkye geen cent heeft meebetaald aan de opleiding en ten tweede toon je aan niet mee te willen doen aan de Nederlandse Maatschappij

 2. Het is net zo verboden om de nederlandse vlag, als welke andere vlag buiten te hangen dan alleen bij bijzondere feestdagen.
  Mocht het zo zijn dat de vlag snachts of de dag erna er nog hangt. Optreden en Bekeuren maar dan ook voor de Nederlandse vlag. En gewoon 1 dag moet kunnen.

  1. Manfred doe eerst onderzoek voor dat je onzin neer zet. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Er zijn wel regels voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Die staan in de vlaginstructie. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen de instructie volgen als richtlijn. Dit is niet verplicht.

   1. Als je het mij vraagt lijkt het mij volkomen logisch dat iemand met een migratie achtergrond zich kan identificeren met zijn roots. Uiteraard zou ik persoonlijk ervoor kiezen om zowel mijn Turkse als Nederlandse vlag uit te hangen. Waarom? Trots en blij dat ik op kan komen voor beide delen van mijn achtergrond. İk denk dat we een belangrijk thema in onze samenleving aankaarten. Namelijk met burgers die voor samenhorigheid zijn en burgers die zich liever terugstoppen in hun eigen bekrompen kringetjes en hun omgeving vermijden. Wat ieder van ons uniek maakt, zijn juist de verschillen die we allemaal hebben. Als wij met zijn alle juist deze verschillen kunnen omarmen, dan krijg je een samenleving die sterker verbonden is met elkaar. Kijk en leer van de geschiedenis van volkeren die juist de verschillen van elkaar durfde te omarmen en zo zorgde voor een rijkere culturele identiteit. İk houd van mijn turkse Nederlandse achtergrond. İk zal beide vlaggen ophangen. Omdat ik geloof dat beide verschillen naast elkaar kunnen bestaan en sterker nog elkaar juist verrijken.
    Zoals een geleerde ooit zei: “We hebben veel te leren van elkaar, vertrouw elkaar en wees je angst de baas”

    1. Ezder, ik hoop dat je met een mooie eindscore slaagt en dat je – zodra je beide vlaggen uithangt – vooral trots bent op je eigen prestaties.

    2. Ik zou ook persoonlijk voor beide vlaggen kiezen. Omdat inderdaad onze roots daar liggen en anderzijds wij hier wonen en opgegroeid zijn. Ik vind het zeer triest dat een volksvertegenwoordiger dit triest vindt.

     Wat is er mis mee om trots te zijn op je achtergrond, moeten we dat verloochenen en ook te houden van het land waar je woont. Zolang er zoveel haat is en geen begrip voor elkaar, hebben we nog een lange weg te gaan. We hebben het over integratie dan moeten we beginnen met acceptatie en stoppen met scheef aan te kijken.

 3. @schiedamsnieuws.nl lekker belangrijk dit bericht van jullie, kut media moet is kappen met haat dragende berichten de wereld in te helpen, komen jullie anders niet aan je maandelijkse limiet? kneusjes zijn jullie

 4. Je bent de 4e of 5e generatie van een (overgroot) opa en oma uit een ander land. Maakt gebruik van NL voorzieningen, gaat in NL naar school, werkt straks in NL, kinderen worden geboren in NL. Waarom dan een Turkse vlag? Je bent toch voor een examen in Nederland geslaagd? Zelfde geldt voor Turkse bruiloften waarbij een Turkse vlag van 10 meter hele straten versierd. Als Turkije zo’n enorm fantastisch land is, waarom woon je er dan niet?

 5. Daar lekker gaan wonen. Zal zijn diploma wel hebben gehaald nadat die aantal mensen bedreigd heeft. Daarom altijd je kinderen naar een privé school sturen. Voor de rest worden ze enkel dommer met Hassan en Achmed in de klas.

 6. Als Turk die al 40 jaar hier woont en werkt, kan ik beweren dat meer dan 90% van de Turken zich meer met Nederland verbonden voelen dan met Turkije. Maar dit wil niet zeggen dat ze hun Turkse roots overboord moeten gooien.
  Er is hier in Dordrecht een moskee (Aya Sofia) waar de Nederlandse en Turkse vlag, met een grote foto van koning Willem Alexander en koningin Maxima ertussen in, naast elkaar hangen.
  Ik bedoel maar!!!
  Ik hou veel van Nederland, maar voel me ook gelukkig als ik in Turkije ben.
  Uiteindelijk gaan deze jongeren hier werken en hier belasting betalen, dus laat ze in waarde als ze ook nog steeds trots zijn op hun afkomst.
  Dat eigenlijk een volksvertegenwoordiger dit dieptriest noemt is eigenlijk dieptriest!!

 7. Het gaat niet om dat het een fantashtish land is of niet voor hetzelfde geld mkan daar een flag van Alaska of Mongolia zitten waar het nu echt om gaat is waarom precies Al’s er een turkse flag zet er nou precies daar haat OP wordt gestrooid en trouwens je mag toch liefde tone aan je eigen nationaliteit zonder date het land awesome vind

 8. Ik zweer stress mij niet he ik denk dat ze jullie vlag lelijk vinden daarom dat ze die van Turkije hebben gezet weten jullie wat dieptriest dat Nederland zo arm is dat ze niet eens plek hebben voor de songfestival hahahaha en dat ze geen geld hebben om het te organiseren o ja en dat ze alles duurder hebben gedaan

 9. Weet je wat het is ik woon nu 65 jaar in de stad naast Schiedam, Vlaardingen. Maar ik ben nog steeds beretrots op mijn kleine geboortedorpje in de Hoeksche Waard.
  Ik heb al van vele Vlaardingers gehoord dan ben je geen rasechte Vlaardinger. Nou so what en wie zegt dat IK DAT ZOU WILLEN ZIJN.
  Ik begrijp dat trots op je afkomst zijn helemaal !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *