WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TULPEN SCHIEDAM HELPEN POLIO DE WERELD UIT

SCHIEDAM- Rotaryclub Schiedam de Veste doet jaarlijks mee aan een internationale actie om polio de wereld uit te krijgen. Met de actie End Polio Now heeft de gemeente Schiedam maar liefst 7200 tulpenbollen afgenomen.

Eind oktober 2021 heeft Irado de Rotary tulpenbollen op twee verschillende locaties geplant. Door de zachte winter en het milde voorjaar geven deze tulpen een kleurrijk en fraai gezicht bij de grootste molen van Schiedam, de drie Koorenbloemen.

Met de verkoop van deze speciale tulpenbollen wordt de strijd tegen polio door The Rotary Foundation ondersteund. Door een verdriedubbeling van de opbrengsten door Bill & Melinda Gates Foundation kunnen er dankzij de Schiedamse opbrengsten 9000 kinderen ingeënt worden tegen polio. Polio is wereldwijd bijna uitgeroeid en komt nog in slechts 2 landen voor namelijk Afghanistan en Pakistan. De infrastructuur die wordt opgebouwd om polio te beëindigen, wordt ook gebruikt om andere ziekten te behandelen en te voorkomen.

Rotary is een internationale organisatie. De leden zetten zich met passie en betrokkenheid in om het welzijn van mensen te verbeteren. Niet alleen door het opzetten van fundraisingprojecten, maar ook door het delen van je (vak)kennis. Bij Rotary helpt u actief mee om het verschil te maken en sluit u vriendschappen voor het leven. Rotary heeft in Nederland zeven districten. In totaal zijn er circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden. Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 35 leden. Zij komen op maandagavond om de 14 dagen voor een vergadering bij elkaar onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Foto’s : Chris Coppens/Manja van der Plasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *