Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TRAM 24: MAANDEN PLAT IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De RET is van plan om van 30 juni tot 28 augustus onderhoud uit te voeren aan de railinfrastructuur van tramlijn 24 in Vlaardingen. In die periode zal de tram niet rijden en wordt er vervangend busvervoer ingezet, via Vijfsluizen. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn gepand voordat de vertraging van de Hoekse lijn bekend werd.

Het stadsbestuur van Vlaardingen vindt het ongewenst dat tramlijn 24 een periode van acht weken niet beschikbaar is. Voor de reizigers brengt dit overlast met zich mee. Ook wordt een verdere toename van het aantal bussen gezien als nadelig voor de doorstroming van het verkeer.

Op het stadhuis van Vlaardingen is men van mening dat de onderhoudswerkzaamheden, tenzij er een dringende noodzaak is, uitgesteld moeten worden tot de Hoekse lijn operationeel is. Dit standpunt is  duidelijk gemaakt aan zowel de RET als de Metropoolregio. Met de RET gaat de gemeente op korte termijn in gesprek.

2 reacties op “TRAM 24: MAANDEN PLAT IN VLAARDINGEN

  1. Ik snap niet dat de bus via vijfsluizen moet rijden…vorige pendelbus van lijn 24 reed door Holy via schiedam nieuwland naar station schiedam

    1. Dat zou een veel betere oplossing zijn dan via Vlaardingen Oost te gaan rijden en het sluit veel beter aan op tramlijn 21, die ook richting Rotterdam rijdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *