Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TIJDELIJKE DAKLOZENOPVANG SCHIEDAM WEL DEGELIJK GEBRUIKT’

SCHIEDAM- ‘De daklozenopvang in sporthal Groenoord is wel degelijk gebruikt’, meldt een woordvoerder van de gemeente Schiedam op eigen initiatief. Volgens de woordvoerder hebben er steeds 5 tot maximaal 10 mensen onderdak gehad. De hal was ingericht op maximaal 15 mensen. De mededeling van de woordvoerder staat haaks op wat burgemeester Cor Lamers (CDA) meldt aan de gemeenteraad in de laatste twee briefings over de zogenaamde ‘corona-aanpak Schiedam’. Op vragen naar het verschil in informatie over de opvang wordt niet gereageerd door de woordvoerder.

Op 24 mei wordt de gemeenteraad voorgehouden dat de daklozenopvang in de Groenoordhal op dat moment niet in gebruik is voor opvang, maar de hal blijft stand-by voor als de opvang in centrumgemeente Vlaardingen vol is. Op 24 mei zou nog geen actie zijn vereist.

Afgelopen vrijdag liet de burgemeester de gemeenteraad weten dat de noodopvang in de Groenoordhal per 2 juni afgebouwd en afgesloten is. De burgemeester schrijft aan de gemeenteraad: ‘Dit houdt in dat niet-rechthebbende dak- en thuislozen zijnde EU-arbeidsmigranten en niet-rechtmatig verblijvende vreemdelingen landelijk geen toegang meer hebben tot een opvang. Deze mensen worden begeleid naar andere voorzieningen. De 1,5 meter norm blijft in stand voor mensen die verblijven in een bestaande voorziening. Daarom blijft de noodopvang in sporthal Westwijk in Vlaardingen vooralsnog open tot 1 september 2020.’

Op 4 mei werd de opvang in de sporthal aan de Prinses Beatrixlaan ingezet als tijdelijke opvanglocatie. Bij de sporthal was 24 uur per dag beveiliging aanwezig en gedurende een aantal uren per dag werden ook zorgmedewerkers ingezet.

Tussen de start van de opvang en de briefing van 24 mei is geen update verschenen met andere informatie over de opvang.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘TIJDELIJKE DAKLOZENOPVANG SCHIEDAM WEL DEGELIJK GEBRUIKT’

  1. Hello
    Dakloz of beterzeggen Thuisloos problemen , begrijp ik heel goed en ik weet wat voor gevoel je heb als thuisloos word. Je bent gewoon niks en je hoop eindelijk dat iemand jouw situatie begrijpt.maar helaas sommige slechte medewerkers ze behandeld jouw als stukje wc papier. Gelukkig ben nu ondernemer en ik zou als mag sommige thuisloos helpen om terug gaan naar maatschappij .tussen thuisloze mensen zijn heel veel dat wachten op een baan.of een goede zelfstandig cursus .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *