WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

THUIS ONGEDIERTE BESTRIJDEN: HOE DOE JE DAT?

Last van ongedierte thuis? Ongedierte zorgt niet bewust voor overlast bij mensen, maar vervelend is het zeker wel. Gelukkig zijn er een aantal manieren om thuis aan ongediertebestrijding te doen. Welke dit zijn, lees je hieronder!

Wat valt er onder ongedierte?

Als je aan ongedierte denkt, dan denk je waarschijnlijk meteen aan muizen, ratten of insecten. Maar wist je dat ongedierte eigenlijk allerlei soorten dieren kunnen zijn als hun aanwezigheid voor overlast zorgt? De meest voorkomende soorten ongedierten zijn knaagdieren (muizen, ratten); vogels (duiven); insecten (vliegen, muggen) en geleedpotigen (spinnen). Deze dieren zijn constant op zoek naar manieren om te overleven en soms is jouw huis de enige plek waar deze beestjes beschutting en voedsel kunnen vinden. Als het ongedierte er eenmaal zit, dan gaan ze ook niet meer makkelijk weg. Integendeel: ze planten zich razendsnel voort en voor je het weet heb je met een hele plaag te maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals met veel andere dingen is voorkomen beter dan genezen. Ook jij kan dus een aantal maatregelen treffen om de kans op ongedierte thuis te minimaliseren. Hieronder volgen een aantal tips:

· Bewaar voedsel in bakjes die je helemaal kunt afsluiten. Laat dus geen verpakkingen open in de kast liggen en doe bijvoorbeeld een aangebroken pak koekjes in een afsluitbare koektrommel.

· Zaden, broodkruimels en andere restjes eten kun je maar beter niet in de tuin voor de vogels bewaren, want daar komt ongedierte alleen maar op af.

· Laat tuinafval en huishoudelijk afval niet te lang slingeren en zorg dat dit op tijd opgehaald kan worden.

· Heb je een lekkage of overstroming gehad? Dan is het goed om te weten dat veel ongedierte op vocht afkomen. Het is daarom extra belangrijk dat vochtproblemen zo spoedig mogelijk aangepakt worden.

· Heb je tweedehands kleding of meubilair gekocht? Dan is het belangrijk dat je even checkt of het geen beestjes bevat.

· Kleine beestjes kunnen zich door minuscule gaatjes en kieren wurmen, dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk naden en kieren aan de buitenkant van je huis dicht.

· Een goede hygiëne is ook van belang als je ongedierte wilt voorkomen. Maak het huis daarom regelmatig schoon.

Toch ongedierte in huis… wat nu?

Heb je ondanks de bovengenoemde tips toch last van ongedierte in huis? Dan zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de beesten weg te jagen. Zo kun je bijvoorbeeld muizen of zilvervisjes in de val lokken door daarvoor speciaal ontwikkelde vallen te plaatsen. Verder bestaan er ook chemische bestrijdingsmiddelen, maar dit raden we af omdat dit niet altijd goed voor je gezondheid is. Maar als je echt snel van ongedierte af wilt komen, dan kun je het beste een professioneel ongediertebestrijding inschakelen. Zo weet je zeker dat probleem effectief aangepakt wordt!

4 gedachten over “THUIS ONGEDIERTE BESTRIJDEN: HOE DOE JE DAT?

  1. Er lopen veel katten in de wijk die in anderman’s tuin schijten en vogeltjes uitmoorden. Wat kun je tegen dit ongedierte doen?

    1. Windmolens zijn de werkelijke vogelmoordenaars , die maaien hele zwermen vogels uit de lucht en niet een kat die gewoon doet waar ie voor opgeleid is …………………….instinct noemen ze dat geloof ik .

  2. Tsja Jannes, instinct, waar die voor opgeleid is, er zijn er wel veel hoor, en de eigenaressen zijn zó door en door aso dat ze die beesten gewoon buiten laten moorden. (En schijten). Op een boerderij heb je schuurkatten, die zijn daar nodig voor ongediertebestrijding. maar in een rijtjeshuisje????? Zelfs op de boerderij vroeger, als opa een kat zag die er niet hoorde schoot hij hem zonder pardon af. Dat spaarde heel wat kippen. Maar wat die windmolens betreft heb je gelijk hoor, de voorstanders van die lelijke dingen (vast kattenbezitters) hebben ongetwijfeld een bloedhekel aan alles wat vliegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *