Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

THEMAWANDELING NAAR GROTE GRAZERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Deze prachtige runderen zijn heel functioneel! Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte en daarnaast zorgen ze ook voor het nageslacht. Kom nog veel meer over deze dieren te weten tijdens de runderwandeling. Op zaterdag 10 oktober vertrekken zij om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaalt u 2 euro. De gidsen adviseren u een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?

De maximale grootte van een groep per gids zal variëren van 4 tot 8 deelnemers. Let op: het is verplicht om u van tevoren aan te melden via: broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl of neem contact op met Tineke Oostveen: 0624270198. Aanmelden kan tot 24 uur voor de wandeling. U kunt alleen meewandelen met een aanmelding. U wordt verzocht om met gepast geld te betalen.

De volgende wandeling is op zondag 25 oktober en betreft een Herfstwandeling.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *