Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

THEEPOT GESTOLEN BIJ WONINGOVERVAL MAASSLUIS

MAASSLUIS- Justitie houdt de Surinamer Giovanni B. (21) en de Arubaan Jaydison C. (20) verantwoordelijk voor de woningoverval in Maassluis op 26 april. Deze week staan de twee voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam.

Die dinsdagavond worden de bewoners van een woning aan de Merellaan overvallen. Wanneer één van de twee bewoners, na aanbellen door de overvallers, de voordeur opent wordt het slachtoffer direct vastgepakt en naar de grond geduwd. Terwijl de bewoner op de grond ligt wordt meermalen tegen het lichaam geschopt en een knie in de buik gegeven. Als eerste wordt de portemonnee (met inhoud) uit de broekzak van de bewoner gehaald en een ketting van de nek getrokken. Ondertussen krijgt het slachtoffer dreigend de woorden toegevoegd: ‘Naar de grond. Geld, geld. Naar beneden kijken.’ Daarbij wordt een mes getoond.

De uiteindelijke buit bestaat uit twee (gouden) kettingen, een (gouden) schakelarmband, oorbellen, horloges, een theepot, een (huis)telefoon, een mobiele telefoon (merk Samsung) en drie brillen plus de portemonnee met pasjes en 50 euro.

Na het huis doorzocht te hebben, zijn de overvallers de woning uit gevlucht. De bewoners bellen de hulpdiensten en de politie start meteen een onderzoek.

Naar aanleiding van het signalement van de overvallers dat verspreid wordt, komen agenten de mogelijke vluchtauto van de overvallers op het spoor. De twee inzittenden voldoen aan het signalement en worden aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *