Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TERUG BIJ AF MET ZWAAR VERVUILD HUIS SCHIEDAM-GROENOORD’

SCHIEDAM- De juiste hulpverlening komt niet op gang bij een verwarde inwoner van Schiedam-Groenoord. Tot die conclusie komt de wijkagent. Vanmorgen heeft de politie een bezoek gebracht aan het adres dat 6 maanden terug nog is schoongemaakt door de gemeente in verband met ernstige vervuiling. De wijkagent stelt vast: ‘Helaas weer terug bij af.’ Opnieuw moet worden ingegrepen naar aanleiding van klachten van omwonenden.

Afgelopen juli troffen agenten op twee verschillende adressen in Groenoord zwaar vervuilde woningen aan. In de huizen zou, naar het oordeel van de politie, eigenlijk niet meer geleefd kunnen worden.

De gemeente Schiedam werkt sinds 1 januari met de Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). Deze Wvggz maakt het mogelijk dat verplichte zorg ook buiten een GGZ-instelling opgelegd kan worden. Het gaat daarbij onder meer om het verplicht toedienen van medicatie of het uitoefenen van toezicht op verwarde personen, poliklinisch of bij iemand thuis, in plaats van een verplichte opname in een instelling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘TERUG BIJ AF MET ZWAAR VERVUILD HUIS SCHIEDAM-GROENOORD’

  1. Triest, maar als hulpverleners sta je, met de huidige wetgeving, machteloos. Als mensen zorgmijder zijn is het moeilijk dat te doorbreken.
    Er wordt door vele mensen vuil gekeken naar de hulpverleners maar kijk ook naar familie van de zorgmijders.

  2. Die woning is hard nodig voor een gezin, dus die viezerik in het gesticht, woning laten reinigen en verhuren. Als je de huidige bewoner er laat kan er iedere maand een schoonmaakploeg heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *