Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TEKORT 18,5 MILJOEN: ‘VLAARDINGEN MOET ZELF VRAGEN OM CURATELE’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen komt alleen onder curatele van het Rijk, en wordt een artikel 12-gemeente, wanneer ze daar letterlijk zelf om vragen bij de Provincie. Dat laat wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) weten in de uitzending van Omroep Vlaardingen. Toch hangt artikel 12 als een zwaard van Damocles boven het stadhuis nu er nog altijd geen meerjarige, sluitende begroting ligt en het herstelplan (om een tekort van 18,5 miljoen euro op te lossen) is afgekeurd door de Provincie. Desondanks ziet de wethouder nog geen dreiging, zolang die begroting er maar ligt in november.

Nieuwland: “Dus het is niet zo dat de Provincie kan zeggen, oké, dat wordt u nu een artikel 12-gemeente. Dat zal waarschijnlijk wel in een gesprek ontstaan tussen de Provincie en de gemeente, maar naar mijn weten moet de gemeente dat zelf aanvragen, omdat ze er zelf niet meer uitkomen. Er zal natuurlijk ook een verhaal van de Provincie bijkomen, omdat de Provincie toezicht op ons houdt. En de Provincie zal ook echt aan Binnenlandse Zaken uit moeten gaan leggen dat we er niet meer uitkomen.”

Met een artikel 12-status staat Vlaardingen onder financiële curatele door het Rijk vanwege een structureel slechte financiële situatie. De gemeente krijgt dan van de rijksoverheid extra geld in ruil voor een streng financieel toezicht. Zo moet de gemeente voor grotere uitgaven toestemming aan het Rijk vragen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *