RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUCCES MOOI MEEGENOMEN BIJ PROEF RESTAFVAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wanneer de proef met het aan huis ophalen van recyclebare goederen door Byewaste aantoonbaar bijdraagt aan de vermindering van de hoeveelheid restafval dan is dat mooi meegenomen. Dat krijgt de fractie van de VVD te horen in antwoord op vragen naar de proef. Er zijn voor de gemeente geen kosten verbonden aan deze proef. De proef staat los van de maatregelen uit het Actieplan halvering restafval Vlaardingen 2019, die in uitvoering zijn.

In deze proef worden recyclebare goederen zoals kleine elektrische apparaten, boeken, speelgoed en textiel gratis aan huis opgehaald. De kleinschalige proef wordt uitgevoerd door Byewaste in een gedeelte van de wijken Ambacht en Holy-Noord, in samenwerking met Irado, de gemeente en Het Goed.

De belangrijkste onderzoeksvraag van de proef is of inwoners geïnteresseerd zijn in deze vorm van dienstverlening (een app downloaden en goederen aanbieden). Vervolgens, in hoeverre dit leidt tot een voldoende hoeveelheid aanbod in relatie tot de te maken inzamelkosten en opbrengsten van het ingezameld materiaal.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *