Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIESTOP SOBO: VOLKSVERTEGENWOORDIGING SCHIEDAM BUITENSPEL

SCHIEDAM- De gemeenteraad heeft niets te zeggen over de beëindiging van de subsidie aan het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO). Dat besluit is en blijft een collegeaangelegenheid. Zoveel is duidelijk na een ruim twee uur durende vergadering van de raadscommissie over de subsidie aan het SOBO. De voltallige oppositie en de collegepartijen AOV en GroenLinks zijn – op zijn zachtst gezegd – niet te spreken over deze gang van zaken.

Vragen over de gevolgen van de subsidiestop – per 1 januari aanstaande- leveren de diverse partijen onvoldoende duidelijkheid op. Er klinkt een roep aan het college om de subsidiestop een half jaar uit te stellen, tot zaken duidelijker zijn. Wethouder Marcel Bregman (D66) trekt ondertussen de conclusie dat de aangekondigde bezuiniging op brede steun kan rekenen. Raadslid Sun van Dijk (SP) ontploft bijna: “Hier zakt mijn broek van af! Ik denk dat we niet voor niets twee uur lang al onze spreektijd hier aan hebben opgemaakt. Vervolgens concludeert de wethouder, nou, ik proef hier brede steun … “

De subsidiestop is op de agenda geplaatst van de raadscommissie om te ontdekken hoe de maatregel bevalt. Wethouder Marcel Bregman (D66) wil vooral weten hoe de lokale volksvertegenwoordigers denken over de subsidiestop, waarover zij helemaal niet gaan.

Bregman: “Als u zegt het gaat mij te snel op 1 januari, dan denk ik dat het slim is dat wij laten weten hoe wij het gaan afbouwen. Met inachtneming van alle zorgen die u heeft gedeeld. Dat zou dan misschien een voorstel kunnen zijn, waarbij ik wel op een brede steun zou kunnen rekenen. Van goh, ja, we maken ons zorgen om 1 januari . U wilt zekerheid over hoe wij dat gaan doen en dat het netjes gebeurt en dat zaken die nu bij het SOBO terecht komen op een andere plek terecht komen. Hoe we dat borgen. Daar ga ik volgende week een antwoord op geven.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *