Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STROOMOPWAARTS NIET BIJ ASBEST OEVERBOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De mensen van Stroomopwaarts zijn niet betrokken bij het verwijderen van asbest op het terrein van het voormalige Oeverbos in Vlaardingen. Die garantie geeft het gemeentebestuur aan de fractie Kerkhof.

Een gespecialiseerd bedrijf was begin maart bezig met onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van asbest wat dieper onder de grond. De mensen van Stroomopwaarts bleven buiten de afzettingen. Ze voerden reguliere werkzaamheden uit in het gebied van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland, zoals het verwijderen van zwerfafval en het schoonmaken van bankjes en verkeersborden.

Bij de sanering in 2017 van de speel- en ligweide, inclusief het naaktrecreatieterrein en de dagcamping, is de bodem afgedekt met 20 cm teelaarde. Dit paste precies binnen het beschikbare budget.

Zo’n 2 jaar terug zijn na de eerste sanering toch stukjes hechtgebonden asbest gevonden door inwoners van Vlaardingen. De aanwezigheid van asbest bleek ook uit onderzoek door de DCMR. Staatsbosbeheer heeft hierop acties ondernomen door onder andere een gespecialiseerd bedrijf de asbeststukjes te laten ruimen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *