Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE STROOIOEFENINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Irado houdt strooioefeningen om de machines te testen. Mocht het de komend periode kouder worden, dan houden ze de wegen, fietspaden en bruggen ijsvrij door preventief te strooien en te borstelen. De strooiroute bestaat uit 100 kilometer fietspaden en 150 kilometer hoofdwegen.

Irado beschikt over zeven strooiwagens waarmee ze zoveel mogelijk ‘nat strooien’. Een paar uur voordat het (hard) gaat vriezen, gaan de wagens de weg op en strooien een mengsel van zout en water (pekel) op het wegdek. Men gebruikt het liefst natte pekel, omdat het langer blijft liggen en minder zout is dan ‘droge pekel’, en dus beter voor het milieu.

Alle strooiwagens hebben een speciaal navigatiesysteem waarmee de route, hoeveelheid pekel en strooibreedte kunnen worden ingesteld. Voor fietspaden gebruikt Irado aparte strooiwagens. Een borstel aan de voorkant veegt de sneeuw weg en aan de achterkant wordt de pekel verspreid.

Om te zorgen dat u ook goed voorbereid bent op de winter, krijgen alle Schiedammers gratis strooizout. U kunt een zak van 10 kilo strooizout afhalen bij het milieustraat aan de Fokkerstraat 550 of bij Fietsenstalling gemeente Schiedam aan de Stadserf 1.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “EERSTE STROOIOEFENINGEN SCHIEDAM

  1. Respect voor de mannen en vrouwen die oefenen voor het echte werk. Indien nodig zorgen deze mensen voor veilige wegen. Wat mij betreft komen deze pekelridders in aanmerking voor een fikse beloning i.p.v. stadswachten en andere ambtenaren die thuis hebben gezeten of thuiswerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *