Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRIPBOEKEN WALHALLA SCHIEDAM VERLIEST OPRICHTER (92)

SCHIEDAM- Boekhandel ‘t Centrum in de Korte Singelstraat in Schiedam gaat verder zonder Bep van der Graaf. Hij overleed eerder deze week op 92-jarige leeftijd. Vorig jaar ontviel hem al zijn echtgenote Mar. De dochter van het echtpaar zal de winkel voortzetten.

De boeken- en stripwinkel op de rand van Schiedam-Oost is een begrip in de jeneverstad. Het bedrijf, vooral gespecialiseerd in strips, bestaat sinds 1972. eerst was de zaak gevestigd op de Singel 113 en vlak voor de sloop in 1987 verhuist naar de zijstraat van de Broersvest.

Stripliefhebbers oordelen lovend over ‘t Centrum. Een voorbeeld: ‘Bep( de volgens vele norse oude man) en Mar( zijn vrouw) zijn werkelijk schatten van mensen…Vele jaren kocht ik daar mijn strips, eerst toen ik in een nabijgelegen stad woonde en later nog jaren toen ik al weer veel verder weg verhuisd was.
Niets was ze te veel, indertijd was er boven, het trapje op, nog een leesbibliotheek, waar mensen voor een paar duppies een boek konden huren. Er stond ook een tafeltje met daaromheen stoelen en als ik kwam was het altijd: Bakkie koffie?? Misschien moet je wel eerst iets opbouwen voordat je de geheimen van de kok te horen krijgt..’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STRIPBOEKEN WALHALLA SCHIEDAM VERLIEST OPRICHTER (92)

  1. Wat een verlies voor de stad. Ik heb 2 jaar geleden een fotoserie gemaakt van de stripboeken winkel en ben in die periode regelmaat bij Bep en Mar langs geweest. Dat waren gezellige uurtjes kletsen en fotograferen in de winkel. Er is een expositie geweest van deze serie, en het was erg leuk dat Bep bij de opening was. Ik bleef Bep een paar keer per jaar bezoeken in zijn winkel.
    Dit bericht verdriet mij erg 😥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *