Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRIJD TEGEN SEKSUEEL GEWELD KINDEREN VIA SCHOOL EN BIEB VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Preventie van seksueel geweld tegen en onder jongeren wordt onderdeel van het programma van de gezonde school, maar scholen maken daarbij wel een eigen keuze, omdat zij eenvoudigweg niet alles dat aan hen verzocht wordt gevolg kunnen geven. Dat alles laat het gemeentebestuur weten in antwoord op vragen van het raadslid Wouter de Geus (CU-SGP). Daarnaast wil de gemeente ook andere mogelijkheden onderzoeken.

Om het online seksueel misbruik te voorkomen, is met name mediawijsheid van groot belang. De Bibliotheek de Plataan heeft hier een rol en een aanbod in, menen burgemeester en wethouders.

Op het Vlaardingse stadhuis is men inmiddels bekend met de Dadermonitor 2015-2019 en de uitkomsten. Het daarin geschetste algemene beeld over het niet afnemen van misdrijven tegen kinderen wordt herkend. Op de toename van online seksueel misbruik heeft de gemeente echter geen zicht. Verondersteld wordt dat het een landelijke trend betreft die in het rapport geschetst wordt en dat deze ook voor Vlaardingen geldt.

2 reacties op “STRIJD TEGEN SEKSUEEL GEWELD KINDEREN VIA SCHOOL EN BIEB VLAARDINGEN

 1. In alle lagen van de bevolking en mensen uit verschillende landen, komt seksueel geweld voor.
  Maar dat er een stijgende lijn in zit is overduidelijk.
  Zou het iets te maken kunnen hebben dat bepaalde lui geen respect voor kinderen hebben?

  Zolang dat soort het normaal vind om sex met kinderen te hebben en ermee trouwen, zelfs met nichtjes, moet je toch aan het denken zetten.
  Broedplaatsen waar dit soort misselijkmakende praktijken worden verkondigd moeten worden verboden.

  1. Onze overheid creƫert steeds meer van die broedplaatsen Martin. In Havanna is die toko gesloten, hier durft men dit niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *