RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRAFZAAK SCHIEDAMMER MAREIJN M. (25) NA DOLLEMANSRIT

SCHIEDAM- Schiedammer Mareijn M. (25) moet voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam verschijnen, naar aanleiding van de dollemansrit op 20 mei. Na een achtervolging vanaf de Westvest in Schiedam, waarbij M. gevaarlijk en onvoorspelbaar rijgedrag vertoonde, is hij op het Westplein in Rotterdam-Centrum aangehouden. De achtervolging volgde op een gesprek waarbij surveillerende agenten hem rond 02.15 uur aanspraken op zijn rijsnelheid. Tijdens dat gesprek stapte M. weer in zijn auto en trok hard op in de richting van de agenten. Die wisten tijdig weg te springen en een aanrijding te voorkomen. Zij hebben aangifte gedaan van poging doodslag.

Voor het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat M. opzettelijk twee agenten heeft geprobeerd van het leven te beroven, althans zwaar lichamelijk letsel toe te brengen, door met een personenauto ongeveer 10 meter achteruit te rijden en daarna met de auto op hoge snelheid vooruit in de richting van de agenten. Toen reed hij achteruit de Westvest af en begon zijn vlucht, waarbij hij wederom te hard en tegen de richting in reed. Hij reed over het Stadserf door voetgangersgebied en via de trappen naar beneden, richting de Singel.

Terwijl hij door meerdere politieauto’s in de gaten werd gehouden, reed M. via onder andere de Mathenesserdijk en de Rochussenstraat naar het Vasteland waar hij zijn auto stilzette. Omdat hij niet uit de auto wilde komen, zich bleef verzetten tegen de agenten en het risico bestond dat hij weer door zou rijden, is het stroomstootwapen ingezet om hem onder controle te brengen. Hij kon toen worden aangehouden.

1 reactie op “STRAFZAAK SCHIEDAMMER MAREIJN M. (25) NA DOLLEMANSRIT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.