Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STOPenGO BUSSEN IN VLAARDINGEN EN MAASSLUIS

VLAARDINGEN- Vanaf 4 november stopt de RET officeel met het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn. Tegelijk komt er nieuwe dienst voor in de plaats: STOPenGO, die in Maassluis tussen 19.15 en 00.00 uur buslijn 126 vervangt en in Vlaardingen tussen 6.45 en 18.30 uur buslijn 57 vervangt.

STOPenGO is flexibel vervoer in de vorm van een kleinere bus die op aanvraag rijdt. Op deze manier stemt de RET vraag en aanbod beter op elkaar af en bieden we reizigers op de betreffende tijdstippen een hogere frequentie aan. Daarnaast sluit deze dienst goed aan op de metro, waardoor reizigers een goede ‘last mile’-oplossing vanaf de metro wordt geboden.
 
Voor beide STOPenGO-routes geldt dat deze niet 1:1 gelijk lopen met de route van de reguliere bus. Dat komt in de eerste plaats doordat de STOPenGO-bus de snelste route kiest en daarbij haltes kan overslaan waarvoor geen aanvragen zijn binnenkomen. Ten tweede stoppen de STOPenGO-bussen op een of meer aanvullende haltes ten opzichte van de reguliere lijnen. Daar staat tegenover dat er ook haltes zijn die niet meer worden aangedaan. Dit is te zien op ‘Wijzigingen busnetwerk’.
 
Reizigers kunnen tot een kwartier voor de rit aangeven naar welke halte ze toe willen en waar ze graag vertrekken. Dat doen ze via de STOPenGO-app of de website van de RET: www.ret.nl/stopengo. Bellen kan ook. Op de website is ook meer informatie over STOPenGO te vinden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *